valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Egy dologban biztosan elbukott Colleen Bell

/ 2017.01.18., szerda 09:10 /
Egy dologban biztosan elbukott Colleen Bell

Búcsúinterjút adott az Indexnek az amerikai nagykövet. Colleen Bell távozásáról – és az arra szerkesztett búcsúvideóról – már a Válasz.hu-n is olvashattak, most pedig jöjjön néhány lényeges állítás Barack Obama budapesti főképviselőjétől, aki diplomatához képest elég világosan beszél. Kulcsszavak: Orbán Viktor, Soros György, Jobbik, oroszok, pogácsa.

 • Az Orbán-kormány bírálatáról:

„A barátok és partnerek számon kérhetik egymást. Ezt természetesen mindig a tisztelet és partnerség jegyében szabad csak megtenni, viszont hiba lenne nem tudomást venni a problémákról, ha azok léteznek.”

 • Arról, hogy Orbán Viktor el tudja-e bűvölni egy kézcsókkal:

„Na ez tényleg szexizmus, ha valaki így gondolja, és teljesen nevetséges. Engem nem lehet könnyedén elbűvölni, és tudom, hogy az elődeimet, akik történetesen valóban szintén nők voltak, ugyanúgy nem lehetett. (…) Orbán miniszterelnök úr tisztelettudó és szívélyes volt, és készségesen osztotta meg a tudását és információit Magyarországról. Rendkívül professzionális volt, és támogatta az én itteni törekvéseimet.”

 • A civil szervezetekről:

„Ők nem fenyegetést jelentenek Magyarországra, hanem létfontosságúak egy demokráciában. Ezért arra bátorítom a kormányt, hogy működjenek együtt ezekkel a civil szervezetekkel az általuk fontosnak tartott ügyekben.”

 • Soros Györgyről:

„Mindenféle aljas mesterkedéssel vádolják. Pedig rengeteg nagyszerű dolgot tett a roma közösségért, ösztöndíj-lehetőségeket teremtett, és elképesztő módon támogatott intézményeket. Újra és újra elmondtam különféle magyar kormányzati tárgyalópartnereimnek: túlértékelitek Soros György képességét arra, hogy befolyásolja az Egyesült Államok politikáját vagy az USA választott tisztségviselőit.(…)Én semmiféle befolyását nem láttam Sorosnak.””

 • Soros zsidóságáról:

„Nyilván szégyenletes lenne, ha ez egy is egy tényező lenne akárki részéről, amikor őt vagy az ő munkásságát bírálja.”

 • A Jobbikról:

„A története tele van diszkriminatív, antiszemita kijelentésekkel, és ez ellentétes a mi értékeinkkel. (…) A nagykövetség részéről jelenleg nincs olyan szándék, hogy növeljük velük az érintkezést.”

 • Arról, hogy az oroszok beavatkoznak-e a magyar politikai életbe:

„Ezt nem kommentálom, és nincs olyan bizonyítékom, ami erre utalna.”

 • Sajtóról, Népszabadságról:

„Fontos, hogy a magyar emberek vélemények és információk széles köréhez férjenek hozzá, hogy ezáltal tájékozott választópolgárok lehessenek. (…) Hiányzik a Népszabadság, fontos hírforrás volt számomra nap mint nap. Nem az én feladatom eldönteni, hogy politikai vagy gazdasági okokból zárták-e be.”

 • Az őt – és leginkább a tapasztalatlanságát – ért támadásokról:

„Nem igazán gondolkoztam ezen, annyira magam mögött hagytam. Ez politika, és a politika brutális. Egyetlen percig sem kételkedtem magamban és abban, hogy ne lennék hatékony amerikai nagykövetként Magyarországon.”

 • A magyar nyelvről:

„Csodálatos, bárcsak ne lenne ennyire nehéz!”

 • Egy kudarcáról:

„Volt egy célkitűzésem saját magamnak, még mielőtt elhagyom az országot: hogy megtanuljak csinálni pogácsát, töltött káposztát és egy nagyon jó gulyást. Már csak pár napom maradt rá, hogy mindezt megtanuljam, és nem hiszem, hogy ez elegendő lesz.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.