Egy dologban biztosan elbukott Colleen Bell

/ 2017.01.18., szerda 09:10 /
Egy dologban biztosan elbukott Colleen Bell

Búcsúinterjút adott az Indexnek az amerikai nagykövet. Colleen Bell távozásáról – és az arra szerkesztett búcsúvideóról – már a Válasz.hu-n is olvashattak, most pedig jöjjön néhány lényeges állítás Barack Obama budapesti főképviselőjétől, aki diplomatához képest elég világosan beszél. Kulcsszavak: Orbán Viktor, Soros György, Jobbik, oroszok, pogácsa.

 • Az Orbán-kormány bírálatáról:

„A barátok és partnerek számon kérhetik egymást. Ezt természetesen mindig a tisztelet és partnerség jegyében szabad csak megtenni, viszont hiba lenne nem tudomást venni a problémákról, ha azok léteznek.”

 • Arról, hogy Orbán Viktor el tudja-e bűvölni egy kézcsókkal:

„Na ez tényleg szexizmus, ha valaki így gondolja, és teljesen nevetséges. Engem nem lehet könnyedén elbűvölni, és tudom, hogy az elődeimet, akik történetesen valóban szintén nők voltak, ugyanúgy nem lehetett. (…) Orbán miniszterelnök úr tisztelettudó és szívélyes volt, és készségesen osztotta meg a tudását és információit Magyarországról. Rendkívül professzionális volt, és támogatta az én itteni törekvéseimet.”

 • A civil szervezetekről:

„Ők nem fenyegetést jelentenek Magyarországra, hanem létfontosságúak egy demokráciában. Ezért arra bátorítom a kormányt, hogy működjenek együtt ezekkel a civil szervezetekkel az általuk fontosnak tartott ügyekben.”

 • Soros Györgyről:

„Mindenféle aljas mesterkedéssel vádolják. Pedig rengeteg nagyszerű dolgot tett a roma közösségért, ösztöndíj-lehetőségeket teremtett, és elképesztő módon támogatott intézményeket. Újra és újra elmondtam különféle magyar kormányzati tárgyalópartnereimnek: túlértékelitek Soros György képességét arra, hogy befolyásolja az Egyesült Államok politikáját vagy az USA választott tisztségviselőit.(…)Én semmiféle befolyását nem láttam Sorosnak.””

 • Soros zsidóságáról:

„Nyilván szégyenletes lenne, ha ez egy is egy tényező lenne akárki részéről, amikor őt vagy az ő munkásságát bírálja.”

 • A Jobbikról:

„A története tele van diszkriminatív, antiszemita kijelentésekkel, és ez ellentétes a mi értékeinkkel. (…) A nagykövetség részéről jelenleg nincs olyan szándék, hogy növeljük velük az érintkezést.”

 • Arról, hogy az oroszok beavatkoznak-e a magyar politikai életbe:

„Ezt nem kommentálom, és nincs olyan bizonyítékom, ami erre utalna.”

 • Sajtóról, Népszabadságról:

„Fontos, hogy a magyar emberek vélemények és információk széles köréhez férjenek hozzá, hogy ezáltal tájékozott választópolgárok lehessenek. (…) Hiányzik a Népszabadság, fontos hírforrás volt számomra nap mint nap. Nem az én feladatom eldönteni, hogy politikai vagy gazdasági okokból zárták-e be.”

 • Az őt – és leginkább a tapasztalatlanságát – ért támadásokról:

„Nem igazán gondolkoztam ezen, annyira magam mögött hagytam. Ez politika, és a politika brutális. Egyetlen percig sem kételkedtem magamban és abban, hogy ne lennék hatékony amerikai nagykövetként Magyarországon.”

 • A magyar nyelvről:

„Csodálatos, bárcsak ne lenne ennyire nehéz!”

 • Egy kudarcáról:

„Volt egy célkitűzésem saját magamnak, még mielőtt elhagyom az országot: hogy megtanuljak csinálni pogácsát, töltött káposztát és egy nagyon jó gulyást. Már csak pár napom maradt rá, hogy mindezt megtanuljam, és nem hiszem, hogy ez elegendő lesz.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.