Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

/ 2018.06.24., vasárnap 18:00 /
Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Mintha a Fidesz áprilisi választási sikere egy régóta fortyogó fazékról dobta le volna a fedőt. A kulturális és médiaholdudvarban az újabb győzelem nem a megnyugvás, hanem egy helyi érdekű polgárháború kezdete lett. Első körben a jobbra sorolt, ám intézményeiket nem ideológiai kényszerzubbonyokban vezető kulturális menedzserek kaptak a kartácstűzből. A Mediaworks lapcsalád főszerkesztője, Szakács Árpád a Magyar Idők Kinek a kulturális diktatúrája? sorozatában áprilisban Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, lapunk publicistáját vette célba.

 

Később a Magyar Időkben egy munkáslevelezőnek is becsületére váló hevességgel rontott Ókovács Szilveszter Opera-főigazgatóra egy „közíró” az intézményében zajló állítólagos homoszexuális propaganda miatt. Végül általános lett a fegyverropogás. A 888.hu előbb a Magyar Időknek vágott oda, majd lekomcsizta Stefka Istvánt, a pestisracok.hu lapigazgatóját, aki sértődötten írásban reagált.

 

A Heti Válasz szétszálazta a konfliktus okait, és felfejtette azt is, milyen jövő várhat a kormányközeli médiacégekre. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.