Egyelőre félkész műalkotás része a csákberényi metrókocsi

/ 2014.02.28., péntek 15:37 /

Műalkotás része, mely azonban még nincs készen, magánterületen áll és tulajdonosa nem szívesen lát benne további „turistákat” - tudtuk meg a Fejér megyei falu, Csákberény határában állomásozó régi szovjet metrószerelvényről. További részletek a titokzatos 144-es kocsiról.

Levélben keresett minket a nemrég Csákberényben talányos módon landolt, kedden stábunk által is meglátogatott metrószerelvény „képviselője". (Videónk lent!) Üzenetében megerősítette, hogy a 144-es számú metrókocsit egy magánszemély vásárolta meg: „A cél az volt, hogy megmentsünk egy darabot a korunkból, és átadjuk majd a gyerekeinknek, akik már nem fognak ilyen metrókat látni” - írta. Az üzenet alapján immár teljesen biztosan állítható, hogy a szerelvény Zsemlye Ildikó szobrászművész installációjának része – lesz. Ugyanis a kompozíció még nincsen teljesen készen.

A levél írója nehezményezte, hogy hétfő óta többen is jártak a metróban fényképezőgéppel, noha továbbra sem jelzi semmi, hogy az magánterületen áll.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.