Egyetemet vett a zsidószervezet. Itt a Soros-féle CEU ellenpólusa?

/ 2016.08.31., szerda 14:56 /

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség megveszi a Zsigmond Király Egyetemet fenntartó kft.-t – értesült a Válasz.hu.

A Köves Slomó fémjelezte Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – a Maimonidész Oktatási Központon keresztül – adásvételi szerződést írt alá a Zsigmond Király Egyetemet működtető ZSKF Fenntartó Kft. tulajdonosaival. Értesülésünk szerint az adásvétellel nem változik a korábban főiskolaként ismert, nemrég egyetemmé váló intézmény világi jellege. Az EMIH korábban beszállt az idősgondozásba is, és egy, a támogatói körébe tartozó brüsszeli alapítvány több magyarországi sajtóérdekeltségben (Klubrádió, 168 Óra) is befolyást szerzett.

Mint megírtuk, az EMIH és környéke inkább a republikánus elkötelezettségű amerikai zsidó közösséggel áll kapcsolatban, vagyis a megújuló Zsigmond Király Egyetem biztosan nem fog hasonlítani a Soros György-féle – a „nyílt társadalom” mestereit képző – Közép-európai Egyetemre (CEU). Az ellenpólusa viszont még lehet...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.