Egyházi különvélemény: bevándorlás helyett betörésről beszél a hitszónok

/ 2015.10.14., szerda 13:00 /
Egyházi különvélemény: bevándorlás helyett betörésről beszél a hitszónok

A valódi menekültet segíteni kell, ám aki kopogtatás nélkül hatol be a házunkba és a hazánkba, betörő – vallja Barsi Balázs. Miközben Ferenc pápától magyar egyházi vezetőkig többen a feltétel nélküli befogadásra intenek, a sümegi ferences kolostor házfőnöke, a népszerű hitszónok muszlim honfoglalásról beszél. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Az európai katolikus egyház megrendült”; „Mohamedán veszély fenyegeti Európát, de mi vagyunk a bűnösök”; „Összeroppant Európa” – figyelmeztetett a sümegi ferences templomban tartott szentbeszédében Barsi Balázs. Miközben az igazi menekültek segítésére szólított fel, a gazdasági migránsokkal, illetve az Európát fenyegető iszlám honfoglalással kapcsolatban a szerzetes óvatosságra intett. A Heti Válasz ezért interjút kért és kapott tőle. Három jellemző részlet a beszélgetésből:

– „A migráns egyrészt az üldözöttet jelenti – őt be kell fogadni, segíteni –, másrészt a honfoglalót; azt az embert, aki egyénként nem feltétlenül rossz szándékkal, hanem a jobb élet reményében érkezik, de tömegesen alkalmasint hódítóként fog viselkedni.”

– „Miként a Bibliát is magyarázni kell ahhoz, hogy jól értsük, az evangéliumot idéző Szentatya buzdítását is helyesen kell értelmezni.”

– „Ami pedig a szamaritánus példáját illeti, az éppenséggel a muszlimoknak is okulásul szolgálhatna. A példabeszédnek nemcsak az a tanulsága, hogy egy más vallású ember karolja fel zsidó felebarátját, hanem az is, hogy az illető elfogadja az istápolást.”

 

További részletek a semleges iskoláról mint „szellemi-lelki bordélyházról”, a gender „őrületéről” és az életszentségre meghívott homoszexuálisokról a Heti Válasz október 15-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.