valasz.hu/itthon/hirtelen-17-cege-lett-tiborcz-istvannak-ove-a-dunakanyar-alomprojektje-126866

http://valasz.hu/itthon/hirtelen-17-cege-lett-tiborcz-istvannak-ove-a-dunakanyar-alomprojektje-126866

Egykori Fidesz-szimpatizáns az összellenzéki jelölt Hódmezővásárhelyen

/ 2018.01.05., péntek 12:05 /

Lázár János városában összejön a szociktól az LMP-n át egészen a Jobbikig érő ellenzéki összefogás: egyik párt sem indít jelöltet február végén Hódmezővásárhelyen, hogy Márki-Zay Péternek legyen némi esélye. Az időközi polgármester-választáson függetlenként induló, végzettségeit tekintve igazi reneszánsz polihisztor Márki-Zay (villamosmérnök, közgazdász, üzemgazdász és történelemtanár) így sem ihat előre a mandátumra: a megyei jogú városban hatvan százalék fölött szokott szerepelni a Fidesz. 

Márki-Zay már meg is kapta a kormánybulvár Riposttól, hogy „árpádsávos–szocialista jelölt”, amire a Facebookon közölte: „egyetlen párt tüntetésére mentem el és egyetlen párt mellett kampányoltam életemben, ez a Fidesz volt, 2002-ben”.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!