valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

Elhallgatta az igazságot, mégis őt „sajnálta” a teljes ballib sajtó

/ 2015.01.29., csütörtök 10:30 /
Elhallgatta az igazságot, mégis őt „sajnálta” a teljes ballib sajtó

Országos visszhangot keltett egy kis ormánsági falu, Gyöngyfa polgármesterének lemondása. Németh István a közmunka program tarthatatlanságával indokolta a távozását. Valójában adótartozása miatt mondott le. Exkluzív riportunk a friss Heti Válaszban.

„Első reggel, amikor megválasztásom után kitolattam a portámról, látom, hogy ott áll vagy harminc ember. Tőlem várták, hogy mondjam meg, mit csináljanak. De én társadalmi munkában látom el a polgármesterséget, intézem az ügyeimet, járok-kelek az országban, hogyan tudnám irányítani őket?”– sorolja a lemondott polgármester. S valódi problémát vet fel, a kis falvaknak nincs főállású polgármesterük, viszont megválasztásuk másnapján egy közepes méretű üzemnyi dolgozó várja tőlük a munkabeosztást. Ráadásul úgy, hogy legtöbb helyen üzem sincs.

Ám ez nem a program csődjét jelenti, mert régen nem arról van már szó, mint a Gyurcsány-kormány idején, hogy a közmunkások legfeljebb a kapanyelet támaszthatták az árokparton. Réthy Pál, a Belügyminisztérium főosztályvezetője szerint idén 270 milliárd forintból gazdálkodó közmunkaprogram 30 milliárd forint beruházási összeget is tartalmaz. Nekünk leesett az állunk a sáros, málló vályogtéglás, gazos árkú falut látva, hogyan nem találhatott értelmes munkát a polgármester az embereinek. Csakhogy a polgármester eleve közmunkaellenes, és földadóból, illetve hitelből akart parasztgazdaságokat fejleszteni, amiből nem kértek a falusiak.

Közmunka Gyöngyfán

A lemondás oka azonban nem ez volt, hiszen még december 16-án is két pályázatot nyújtott be; nemcsak megtartotta volna az embereit, de még létszámfejlesztést is kért. Németh István szerepel a NAV 10 millió forint feletti adósok listáján, és így nem lehet polgármester. Az összeférhetetlenségi bizottságot már össze is hívták január hetedikére, amikor ötödikei keltezéssel, de hatodikán reggel lemondott. A falu közmunkatársai pedig elképedve hallgatták a nyilatkozatait, mert nem először történik velük ilyen.

A gyöngyfai nagy álmokról, méltatlanságról, lemondásokról, valamint a közmunkaprogram okosan kihasználható lehetőségeiről cikkünk a Heti Válasz január 29-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.