Elhunyt Manninger Jenő

/ 2008.10.09., csütörtök 20:00 /

Kilencvenéves korában elhunyt Manninger Jenő, a magyar baleseti sebészet legendás orvosa.

Hatvan évig volt munkatársa és 11 esztendőn át főigazgatója az Országos Baleseti Intézetnek, mely 2007 óta a Péterfy utcai kórház részlegeként működik. Manninger Jenő nevéhez köthető a baleseti sebészet országos hálózatának kialakítása, 1968-ban ő végezte a ma már rutinműtétnek számító első modern csípőprotézis beültetését. Istenhite és evangélikus lelkészekből álló rokonsága miatt pályáján számos hátrányt kellett elszenvednie. Noha iskolateremtő orvos volt, s a szakmai életútjáról szóló monográfiát angol és német nyelven is megjelentették, munkásságát csak miniszteri kitüntetésekkel: Batthyány-Strattmann- és Semmelweis-díjjal ismerték el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.