Eljött a nap, amikor a Magyar Narancs Vona Gábort védi Köves Slomótól

/ 2017.01.08., vasárnap 15:00 /
Eljött a nap, amikor a Magyar Narancs Vona Gábort védi Köves Slomótól

Visszatekintő: a hét legnépszerűbb bejegyzései

Sok minden történt Vona Gáborral az utóbbi időben, amit néhány éve nem hittünk volna el. Hogy ellenfelei nem azzal támadják majd, hogy homofób, hanem azzal, hogy homoszexuális, még csak valószínűtlennek tűnt. Hogy az ATV képernyőjén enged bepillantást magánéletébe, már abszurd gondolatnak számított. De hogy a liberális-baloldali értelmiség vezető lapja, a náciveszélyre mindig éberen ügyelő Magyar Narancs fogja vezércikkben megvédeni az egyik legnagyobb zsidó egyház vezető rabbijától (és saját alkalmi szerzőjétől), Köves Slomótól, az végképp a politikai science fiction kategóriájába tartozott.

Köves Slomó és Vona Gábor

Köves Slomó és Vona Gábor

Ma mégis felvirradt ez a nap. Csupán arra volt hozzá szükség, hogy Vona – idén először – hanukai jókívánságokat küldjön a bejegyzett zsidó egyházaknak, és egyikük, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője visszautasítsa azt, méghozzá egy meglehetősen udvariatlan – ahogy a Mancs megjegyzi: megszólítás nélküli – levélben. A szerk. ugyan elismeri, hogy Köves kifogásai jogosak, mégis arra az álláspontra helyezkedik, hogy a rabbi hibázott. Sőt: a Fidesz politikai érdekeit szolgálta, amikor nekiment Vonának.

„Hogy Vona Gábor politikai személyiségfejlődésének ez a fordulata vajon mennyire »őszinte«, talán mindegy is: ha csak a nyilvánosságban történik meg, azaz ha az eddig nyíltan zsidózó párt vezetése letesz a legdurvább fajelmélet […] propagálásától, és ezektől megtisztítja pártját is, akkor már ettől kicsit jobb lesz mindenkinek ebben az országban.”

„Vajon nem lett volna-e helyesebb némi türelmet és visszafogottságot mutatnia a rabbinak. […] Tényleg rögtön ki kellett-e rúgni Vona kezéből a karácsonyi képeslapot? Bizonyára akadtak volna szavak, mondatok, amelyek úgy fogalmazták volna meg Köves – még egyszer: jogos és megalapozott – fenntartásait, hogy nem akarják okvetlenül a sajátjai előtt is ronggyá alázni Vonát, és megőrzik a párbeszédben maradás lehetőségét.”

„Nehéz szabadulni a gondolattól is, hogy épp a kormányzat kedvenc zsidó szervezete tett így szívességet a kormányzatnak. Jól tudjuk, hogy a Fidesz propagandagépezete egyszerre igyekszik kompromittálni Vonát saját eddigi szavazói és azon tömegek előtt, akiket Vona becélzott: az előbbieknek azt üzenve, hogy lám, Vona behajolt a „zsidóknak”, az utóbbiaknak meg azt, hogy Vona hiába mondja azt, hogy már nem náci, ha egyszer náci volt. Ez utóbbi állítás hiteléért most már Köves Slomó bejelentkezése is kezeskedik.”

Ezek után mi jöhet még? Az összefogásra történő célozgatás Gyurcsány Ferenctől?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.