Elképesztő fejlemények a magyar Space Központról

/ 2017.03.28., kedd 09:00 /

Annyira lekötötte a figyelmünket az elmúlt hetekben a sörháború, hogy megfeledkeztünk a fontosabb dolgokról. Például a gyulaházi űrállomásról – illetve Space Központról, hogy pontosan idézzük az ide vágó közlönyt. És ez így is maradt volna, ha a mai Népszava nem talál meg valakit, akit többet tud róla.

Schuminszky Nándorról annyit, hogy:

  • a magyar űrélet doyenje
  • Közép-Európa egyik legnagyobb, űrkutatással kapcsolatos magángyűjteményével rendelkezik, benne a Farkas Bertalannak gyártott, zselésített cseresznyepálinkával
  • űrszakíró
  • a Magyar Asztronautikai Társaság tagja.

Nos, „ő úgy tudja”, hogy az első magyar űrhajós szülőfalujában, Gyulaházán nem a bajkonuri kozmodromot szeretnék rekonstruálni, hanem egy nagyjából 1200 négyzetméteres, légkondicionált, könnyűszerkezetes hangárt építenek majd, és itt rendezik be a múzeumot. Amellett, hogy a szabolcsi falu leendő attrakciójába Schuminszky szerint akár űrhajós kongresszusokat is szervezhetnének – hiszen a településen már most is tudnak főzni 330 emberre –, a létesítményben lesz:

  • virtuális űrséta
  • háromdimenziós űrfilmek
  • kipróbálható holdjárók
  • makettépítés gyerekeknek.

A lényeget viszont továbbra sem tudni: hogy mi kerül ezen 3 milliárd forintba?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.