Elképesztő fotók kerültek elő Morvai Krisztináról!

/ 2010.03.06., szombat 05:00 /
Elképesztő fotók kerültek elő Morvai Krisztináról!

A dátum: 1974. Az interjúalany beismeri, hogy nem igazán szereti az iskolaköpenyt.

Két oldalt szentelt 1974-ben az „Ez a divat" című lap a Kézműipari Vállalat manökenje, egyben angol-orosz levelező Fekete Klári kislányának, Morvai Krisztinának - közli újra az értékes kordokumentumot a Nyugat.hu.

Az Ez a divat újságírója tanítás után beszélgetett a sötétkék iskolaköpenyt viselő lánnyal, aki fehér-piros pettyes gallért és kézelőt is viselt. A tudósításból azt is megtudhatjuk, hogy a köpeny alatt pettyes nadrág és kockás pulóver rejtőzött A riporter meg is kérdezte Krisztinát, szívesen viseli-e az iskolaköpenyt?

"Nem! Több hibája van. Először is sötétkék. Az iskolai élet amúgy is sok komor kéket diktál: kék a tinta, a bekötő papír, s ezáltal minden füzet és a könyvek is. Ennél nagyobb hiba, hogy műszálas anyagokból készülnek a köpenyek. Nem szellőznek és már a második óra után joggal gondolhatja a belépő tanár, hogy az oroszlánbarlangba tévedt... Mi is így érezzük, méghozzá a saját bőrünkön" - fejtette ki 36 évvel ezelőtt Morvai Krisztina, aki azt is elárulta, hogy zöld köpenyt viselne szívesen.

Az írásból kiderül, hogy a suliban csak a lányok beszéltek a divatról, a fiúk néma szemlélők voltak csupán, de azért felkészültek a napi módiból. Sokan hordtak titokban bőrláncot a köpeny alatt. Azt is megtudhattuk, hogy az osztálytársak rendszeresen kértek divattal kapcsolatos tanácsot Krisztitől, de nem azért, mert „maneken a mamája". Inkább azért, mert bíztak az ízlésében és bár rosszul rajzolt, a színekkel azért tudott bánni. Legalábbis a rajztanárnője szerint.

A lap megszólaltatta az akkoriban ismert manökent, Fekete Klárit is. Elsőként azt kérdezték tőle, mit tart fontosnak a kislányok ruhatáránál?

„Fontos, hogy ne legyen benne semmi fölösleges. És hogy ne öltöztessük túl a gyerekeket, mert ez gátlásokat okoz bennük. Nem kiválni, hanem hasonlítani szeretnének egymáshoz. "

Az összes fotó itt nézhető meg: Morvai Krisztina 1974

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.