Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

/ 2018.04.18., szerda 19:00 /
Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Magyarországon minden lehetséges – még az is, hogy egy ellenzéki tüntetés legfőbb követelése a kormánypártnak kedvezzen. Múlt szombaton régen nem látott tömegeket megmozgató ellenzéki tüntetés volt Budapesten, amelyen a szónokok többek között új választások kiírását követelték. Mármost semmilyen jel nem mutat arra, hogy – amennyiben egy mesebeli aranyhal teljesítené ezt a kívánságot – azt ne ismét a Fidesz nyerné meg.

Ha nem akarja magát becsapni, az ellenzéknek szembe kell néznie azzal, hogy lassan 12 éve, 2006 ősze óta a Fidesz a legnépszerűbb párt Magyarországon. Zsinórban harmadszor szerez kétharmadot (két különböző választási rendszerben), s az elmúlt bő évtizedben megnyert minden népszavazást, országos önkormányzati és európai parlamenti voksolást.

A „pártellenzék” helyzetét és kilátásait mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt évek legnagyobb kormányellenes demonstrációját az „utcaellenzék” hozta össze – s az is sokatmondó, hogy erre a választás után került sor. Miért nem tud demonstrációkkal új lendületet venni az ellenzék? Mi folyik az LMP-ben? Mennyire működött az átszavazás?

 

 

 

 

 Kiderül a Heti Válasz április 19-i számából. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.