valasz.hu/itthon/ez-nem-autopalya-epites-nagyinterju-palinkas-jozseffel-a-tudomany-penzeirol-129168

http://valasz.hu/itthon/ez-nem-autopalya-epites-nagyinterju-palinkas-jozseffel-a-tudomany-penzeirol-129168

Elnémult Bokros Lajos és a Jobbik

/ 2010.05.10., hétfő 13:42 /

A magyarországi választási kampány elnémította az addig hiperaktív brüsszeli magyar képviselőket.

Az Európai Parlamentben az eddig hiperaktív Jobbik frakció és az MDF-es Bokros Lajos is elcsendesedett áprilisban - áll a Policy Solutions havi jelentésében. A közpolitikai és politikai kommunikációs tanácsadó intézet havi elemzésében a 22 magyar európai parlamenti képviselő munkáját, felszólalásait, jogalkotó tevékenységét, médiajelenlétét vizsgálta.

Az intézet szerint az Európai Parlamenti magyar képviselőcsoportjai közül a Jobbikéra nyomta rá bélyegét leginkább az árpilisi kampány: bár a képviselőik számtalan lakossági fórumon vettek részt és megsokszorozódtak a fősodorbeli média-megjelenéseik is, Brüsszelben teljesen elcsendesedtek.

A kampány-üzemmódot jól mutatja, hogy a megelőző időszak felszólalás-rekordere, Morvai Krisztina áprilisban egyszer sem szólalt meg az Európai Parlament plenáris ülésein, képviselőtársa, Szegedi Csanád pedig immár a hatodik hónapját tölti a cikluson belül szótlanul. Az MDF-es Bokros Lajos visszafogott belpolitikai szerepléseivel feltehetően már előre érezte azt, ami április 11-én ki is derült: az MDF nem jutott be a Magyar Országgyűlésbe. Ez azt jelenti, hogy a képviselő továbbra is Brüsszelben folytatja a munkáját, ahol azonban február óta semmilyen komolyabb aktivitást nem mutatott.  

Eközben áprilisban a legtöbb hír a magyar sajtóban Schmitt Pálhoz kötődött. A fideszes politikus amellett, hogy teljes erővel vetette bele magát a magyarországi választási kampányba, folyamatos találgatások tárgyává vált. Schmitt az Országgyűlés elnökeként és köztársasági elnökként is szóba került, míg kiderült, hogy az EP-alelnöki posztot hátrahagyva, - legalábbis első lépésben - parlamenti elnökként láthatjuk viszont a közeljövőben.

Ha a belpolitikai ügyektől eltekintünk, akkor áprilisban nemcsak a szocialista, hanem mind a huszonkét EP-képviselő közül Tabajdi Csaba volt a legaktívabb. A képviselő hat alkalommal szólalt fel elsősorban a Közös Agrárpolitika tervezett reformjaival kapcsolatban. Emellett négy képviselőtársával együtt indítványozta az Európai Bizottságnál egy „gazda-Erasmus" elindítását, mely lehetővé tenné fiatal mezőgazdasági gazdálkodók számára, hogy más európai uniós országban szerezzenek tapasztalatot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.