valasz.hu/itthon/lista-a-vegrehajtokrol-a-rakosi-rendszer-szulte-a-kadari-megtorlas-kulcsfigurait-128937

http://valasz.hu/itthon/lista-a-vegrehajtokrol-a-rakosi-rendszer-szulte-a-kadari-megtorlas-kulcsfigurait-128937

Először jelöltek magyarországi nyelvi utazási irodát a nemzetközi szakmai díjra

/ 2011.08.29., hétfő 17:13 /

Először jelöltek magyar céget a nyelviskolák és nyelvi utaztató irodák nemzetközi díjára - a Language Travel Magazine által hat éve alapított Star Awards-díjra.

A budapesti székhelyű International Language Travel (ILT) nyelvi utaztató kft. a legjobb öt közé került a nemzetközi nyelvoktatási havilap díjának fiatal ügynökségek kategóriájában - nyilatkozta Szilágyi Enikő, az ILT ügyvezetője hétfőn az MTI-nek.

Az ILT és egy-egy amerikai, angol, chilei és dél-koreai cég 110 ország új utaztatói közül került a díjra jelöltek listájára.

Szeptember 3-án, szombaton Londonban, a díjátadó gálaesten derül ki, hogy az öt cég közül melyik nyeri el a kategória első helyezését.

A Language Travel Magazine Star Awards-díját minden évben 24 kategóriában kaphatják meg nyelviskolák és nyelvi utazási irodák. A fiatal, három éven belül alapított ügynökségek kategóriáján kívül a többi kategória mind-mind földrajzi térségekre vonatkozik. Például díjjal jutalmazzák a legjobb latin-amerikai vagy nyugat-európai nyelviskolát és nyelvi utazási céget.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.