Először vall transzvesztita múltjáról a budapesti zsidók vezetője

/ 2014.11.12., szerda 14:03 /
Először vall transzvesztita múltjáról a budapesti zsidók vezetője

A zsidók számára Budapest biztonságos főváros, különösen a Nyugat-Európában tapasztaltak tükrében – állítja a Budapesti Zsidó Hitközség élén a minap megerősített Schwezoff Dávid. Az ügyvezető először beszél nyilvánosan transzvesztita múltjáról és arról, miért kezeli őt ellenségként Heisler András Mazsihisz-elnök. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

 

Ön tarja a bojkottot?

Kivel szemben?

A Mazsihisz februárban úgy határozott, elhatárolódik a kormányzati holokauszt-emlékévtől, amíg le nem állítják a Sorsok Háza és a német megszállási emlékmű építését, illetve nem menesztik Szakály Sándort a Veritas Intézet éléről. A bojkott nem érte el céljait, a Rumbach-pénzről viszont minden zsidóvezető örömest tárgyalna a kormánnyal.

A BZSH mindössze jelezte, hogy a tulajdonos nélkül nincs értelme egyeztetni a Rumbach-zsinagógáról. Általában egyébként a párbeszéd híve vagyok, nem az elhatárolódásé. Vannak persze vállalhatatlan helyzetek – például amelyekről a kérdése szólt –, ám még ekkor is a közös pontokat kell keresni. Az egyik ilyen, hogy a zsidók számára Budapest biztonságos főváros, különösen a Nyugat-Európában tapasztaltak tükrében, azaz a társadalom többségét képviselő kormánnyal mindig van beszélnivalónk a békés egymás mellett élésről, mely reményeim szerint akár példaértékűvé is válhat Európában.

Biztonságos főváros? Ezért kap majd a tomboló antiszemitizmust „dokumentálgató” ballib értelmiségtől!

Párizsban nem mernék kipában járni az utcán, itt meg merek – évek óta. Nagy-Britanniában csak az év első felében több mint háromszáz antiszemita támadást regisztráltak. Nem mondom, hogy ez a létező világok legjobbika, fájdalmat érzek minden antiszemita megnyilvánulás hallatán, de van okom remélni, hogy –ellentétben néhány nyugati országgal, ahol megjelent a radikális iszlám – itt lehet békében, együttműködésben élni a társadalommal.

A november 13-i Heti Válaszban Schwezoff Dávid először beszél nyilvánosan transzvesztita múltjáról, arról, hogy kik tették fontos emberré a hitközségi szervezetben, illetve milyen a viszonya Zoltai Gusztávval, továbbá miért tett feljelentést a Dohány utcai zsinagóga belépődíjaival kapcsolatban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.