valasz.hu/itthon/ujabb-kiallas-a-heti-valaszert-szorenyi-jankovics-lackfi-tatrai-128932

http://valasz.hu/itthon/ujabb-kiallas-a-heti-valaszert-szorenyi-jankovics-lackfi-tatrai-128932

Eltüntetik Budapest egyik szégyenfoltját – ez lesz helyette

/ 2016.04.06., szerda 13:10 /

Garancsi Istvánék elkezdtek építkezni a Budai Vár tövében, a főváros egyik legértékesebb foghíjtelkén. Az új Hotel Clark a most látható tűzfalnál talán szebb lesz, és elég jellegtelen ahhoz, hogy a panorámát se rontsa – annyira.

Először is beszéljünk a tiszta dolgokról. Jó, ha történik valami egy olyan telekkel, amellyel évek óta nem történt semmi – viszont rontotta a városképet –, és nagyon úgy tűnt, ez már így marad örökké, hiszen a korábban bemutatott tervek rendre elbuktak. (A Fő utca 1. szám alatt egykor az Ybl Miklós terve alapján épült Budai Takarékpénztár működött. A ház a második világháborúban találatot kapott, de nem állították helyre; a megmaradt alsó részén egy ideig még „elketyegett” a Lánchíd presszó, majd ezt is bezárták, a terület kiürült.)

Az is jó, hogy nem valami Seychelles-szigeteki offshore-cégbe oltott panamai stróman a projekt és a leendő szálloda tulajdonosa, hanem egy húsból és vérből lévő ember, akin adott esetben számon lehet kérni, ha szétbarmolja a Clark Ádám teret. Az építtető nem más, mint az Unione-Clark Ingatlanhasznosító Kft., mely – egy cégen keresztül – Scheer Sándoré. Róla pedig annyit érdemes tudni, hogy közösen birtokolja a Hotel Clark kivitelezését (és például a Lendvay utca Fidesz-székház renoválását) vezénylő Market Zrt.-t a Videoton-tulaj Garancsi Istvánnal.

Mivel a Market – szlogenje szerint – „építeni szeret”, ráadásul a Garancsi–Scheer páros nem is fekszik rosszul a kormánynál, van okunk feltételezni, hogy két-három év múlva nem betontorzó emlékeztet majd a projektre, hanem egy elkészült, átadott, belakott valami. Esztétikai kifogásaink persze lehetnek, sőt, azt a kérdést is érdemes feltenni, hogy mindenáron hotelt kell-e építeni egy ilyen szűk területre. De ez a vita már eldőlt, az építkezés zajlik. Mi meg kedvünkre örülhetünk – vagy épp dühönghetünk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.