valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

http://valasz.hu/itthon/rezesova-korhazba-kerult-hetfon-kezdodik-a-masodfok-76273/

Emeljük a tétet: Török Gábor és Mráz Ágoston mindent eldöntő fogadása a választásról

/ 2018.04.08., vasárnap 07:00 /
Emeljük a tétet: Török Gábor és Mráz Ágoston mindent eldöntő fogadása a választásról

Hányan szavaznak majd a Fideszre és hány fideszes képviselő ül majd az új parlamentben? Mennyi egyéni választókerületet nyerhet meg a Jobbik? Lesz-e áttörés a részvételben? A Heti Válasz állandó elemzőpárosa, Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel fogadást kötött a vasárnapi választás előtt. Tippek, vita az elmúlt négy évről és részletes analízis lapunk csütörtöki számában!

Napokkal április 8. előtt minden politizáló embert ugyanaz érdekel: lesz meglepetés a 2018-as országgyűlési választáson? – ezzel a kérdéssel nyitjuk a Török–Mráz vitát. Mert a papírformát a közvélemény-kutatásokból mindenki ismeri, azonban „létezik egy, a 2010-es vagy ’14-es helyzetnél sokkal nagyobb súlyú választói csoport, aminek sem a részvételéről, sem a preferenciáiról nem tudunk semmit” – mondja Török Gábor.

Az elemzők között vita alakul ki a taktikai szavazás erejéről és használhatóságáról, átbeszélik, milyen állapotban van a Fidesz-tábor, és egy G. Fodor Gábor-idézet segítségével értékelik az elmúlt négy évet is.

Végül egy üveg minőségi pezsgőben fogadnak a választás végeredményéről: a részvételi arányról, a Fidesz-voksok és mandátumok számáról, az egyéni választókerületekben elképzelt baloldali és jobbikos eredményről.

Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel, közöttük a tétnek megtett üveg pezsgő

 

 

 

 

A páros interjú és az elemzők tippsora elolvasható a Heti Válasz április 5-i, választási számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.