Emeljük a tétet: Török Gábor és Mráz Ágoston mindent eldöntő fogadása a választásról

/ 2018.04.08., vasárnap 07:00 /
Emeljük a tétet: Török Gábor és Mráz Ágoston mindent eldöntő fogadása a választásról

Hányan szavaznak majd a Fideszre és hány fideszes képviselő ül majd az új parlamentben? Mennyi egyéni választókerületet nyerhet meg a Jobbik? Lesz-e áttörés a részvételben? A Heti Válasz állandó elemzőpárosa, Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel fogadást kötött a vasárnapi választás előtt. Tippek, vita az elmúlt négy évről és részletes analízis lapunk csütörtöki számában!

Napokkal április 8. előtt minden politizáló embert ugyanaz érdekel: lesz meglepetés a 2018-as országgyűlési választáson? – ezzel a kérdéssel nyitjuk a Török–Mráz vitát. Mert a papírformát a közvélemény-kutatásokból mindenki ismeri, azonban „létezik egy, a 2010-es vagy ’14-es helyzetnél sokkal nagyobb súlyú választói csoport, aminek sem a részvételéről, sem a preferenciáiról nem tudunk semmit” – mondja Török Gábor.

Az elemzők között vita alakul ki a taktikai szavazás erejéről és használhatóságáról, átbeszélik, milyen állapotban van a Fidesz-tábor, és egy G. Fodor Gábor-idézet segítségével értékelik az elmúlt négy évet is.

Végül egy üveg minőségi pezsgőben fogadnak a választás végeredményéről: a részvételi arányról, a Fidesz-voksok és mandátumok számáról, az egyéni választókerületekben elképzelt baloldali és jobbikos eredményről.

Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel, közöttük a tétnek megtett üveg pezsgő

 

 

 

 

A páros interjú és az elemzők tippsora elolvasható a Heti Válasz április 5-i, választási számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.