„Elszomorítana, ha ilyen lennék” - Megszólaltattuk a tévés legendát

/ 2015.05.27., szerda 18:37 /
„Elszomorítana, ha ilyen lennék” - Megszólaltattuk a tévés legendát

„Ismerek tévéseket, akik a saját emlékművüket polírozzák: elszomorítana, ha ilyen lennék” – mondja a médiaszerepléstől régóta visszavonult Egri János. Az egykori legendás vetélkedők vezetője elmondja véleményét a mai kvízműsorokról, és azt is, miért gondolja, hogy a kereskedelmi tévéknél jól megfizetett rabszolga lett volna. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Ha valaki leélt egy viszonylag tisztességes életet, akkor a vége felé ügyelnie kell, hogy a jó híre meg is maradjon. Ráadásul egy ilyen interjúval lehet veszíteni is: például azoknak az embereknek a rokonszenvét, akik az egyik oldalon lévő sajtótermékeket nem kedvelik, miközben én magam azt gondolom, nyitottnak kell lenni” – mondja Egri János arra a kérdésre, hogy miért csak hosszas unszolásra mondott igent az interjúra.

A sokak által ismert és szeretett egykori tévés játékvezetőről sokan tudják, hogy ma is rendszeresen jégkorongozik, ám azt kevesebben, hogy komoly műgyűjtemény tulajdonosa is – utóbbiból egyébként nemrég Veszprémben nyílt kiállítás. Az interjúban a gyűjteményen kívül beszél arról is, hogy miért tartja a jéghokit intelligens sportnak, de a leghangsúlyosabb rész természetesen az Egri által vezetett vetélkedők és a mai kvízműsorok közötti különbségekről szól. Például arról, hogy mit gondol a Maradj talpon!-ról, és hogy mit jelenet az, hogy annak idején a vesztestől is humánusan búcsúztak. De kiderül az is, hogy miért tartja a mai műsorvezetőket csereszabatosak, miért mondott nemet a kereskedelmi tévéknek, és milyen kapcsolatban van Vágó Istvánnal vagy Rózsa Györggyel.

Az interjú a Heti Válasz május 28-i számában olvasható, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.