Növekszik a fehér karácsony esélye

/ 2012.12.19., szerda 20:50 /

Csütörtökön eleinte némi napsütés is lehet, folytatódik azonban az erősen felhős, párás idő. Délután csak kevéssel alakulhat fagypont felett a hőmérséklet. Kisebb csapadék előfordulhat.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken borult időre számíthatunk, szórványosan kisebb havazással, hószállingózással. Már csak 0 fok körül alakulhat a maximum.

Szombaton átmenetileg ugyan felszakadozhat a felhőzet, marad az erősen felhős idő. Főleg a délutáni óráktól északnyugat felől már kialakulhat hószállingózás, havazás. A déli szél megélénkül.

Arany vasárnap nyugat felől komolyabb csapadék érkezhet: északon, északkeleten jelentős (5-10cm) havazás, az ország délnyugati felén máshol hó, havas eső egyaránt lehet, de itt is hullhat néhány cm-es hó. Erős lehűlés kezdődik.

December 24-én, Szenteste napján hajnalban, reggel még szállingózhat a hó, majd napsütés várható. Egész nap fagyni fog, így a vasárnap lehullott hó - az érintett tájakon, főleg északon, északkeleten - fehérré varázsolja a karácsonyt.

December 25-én, karácsony első napján reggel zord hidegre, -10 fok alatti értékekre van kilátás. Reggel zúzmarás köd, délután napos, száraz idő várható. Hó nem lesz.

December 26-án, karácsony második napján reggel zúzmarás ködfoltok képződhetnek, melyeknek egy része nem, vagy csak alig oszlik majd fel napközben. Hószállingózás bárhol előfordulhat.

Rosta

Sümegi Noémi

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Hétvégén irány a Balaton és a Malackrumpli!

Elfogultságot szeretnék bejelenteni: kevés rokonszenvesebb vállalkozást ismerek, mint a balatonfüredi Malackrumpli. Kézműves csapolt sörök, maguk által termelt alapanyagbók készült finom falatok, kedves emberek.

Jön a Konyhafőnök, az Íz-faktor!

A kereskedelmi tévék eddig csupán kisebb hadihajókat küldtek csatába a világméretű gasztroforradalomban, hétfőtől viszont egy igazi torpedónaszád érkezik, a külföldön MasterChef néven ismert gasztrovalóságshow.

Tényleg feltalálták az ellophatatlan biciklit?

Három huszonéves chilei mérnökhallgató műve. Húsz másodperc a biztonságos lezárás. Nem kell hozzá lakat, lánc, heveder, számkód, kulcs és más ódivatú holmik. Vagy forradalmi a találmány, vagy ez sem több újabb kihívásnál a tolvajok számára.

Mindenki a moziba!

Olyan ritka, hogy minden fenntartás nélkül, bátran lehet filmpremiert ajánlani. Volt ugyan már rossz John le Carré-adaptáció, de Az üldözött nem az. A februárban elhunyt Philip Seymour Hoffman utolsó filmszerepe.

Ajvé! A Szombat című zsidó lap szerint TGM antiszemita?

A palesztin-izraeli konfliktus egyoldalú bemutatása az archaikus zsidógyűlölet tudattalan mélységeit piszkálja fel a nyugati közönségben – írja a Szombat című folyóirat szerzője. Gadó János nemrég még Tamás Gáspár Miklóst is elítélte, mert szerinte egyoldalúan Izraelt bírálja a gázai konfliktusért.

„Orosz zászló alatt nyomulnak a harckocsik!”

Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közelében vannak már az orosz harckocsik - jelentette pénteken az ukrán média. Több elemző és külügyér háborúról beszél, Moszkva Washingtont, Washington Moszkvát hibáztatja. Hírek percről percre!

Nem gyerek kezébe való

A kapitalizmus legsötétebb arcát mutató kizsákmányoló gépezetté vált az elmúlt években a videójáték-ipar. Különösen a mobilos és tabletes játékokkal érdemes vigyázni a szülőknek.