Este markáns hidegfront érkezik

/ 2012.09.11., kedd 20:38 /

Szerdán eleinte még napos idő várható, majd délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél is fokozatosan északnyugatira fordul és egyre többfelé viharossá fokozódik. Markáns hidegfront érkezik. Egyelőre marad a meleg: 24 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön szükség lehet már az őszi kabátra, hiszen egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 11 és 17, keleten 17 és 24 fok között várható. Az erős, néhol viharos szélben még hidegebbet érzünk majd. Támad az ősz!

Pénteken marad a felhős idő, de egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. A hétvégén szeles, kora őszi időre van kilátás, elszórt csapadékkal.

Rosta

Somogyi Marcell

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Illés-dalok – ahogy eddig nem hallotta őket

Szörényi Levente ma este együtt lép fel a Vujicsics Együttessel! A koncert igazi ínyenc fogás lesz: a délszláv zenei motívumok időről időre felbukkantak az Illés-együttes dalaiban, de most autentikus balkáni hangszereken fognak megszólalni.

Mekkora fizetés jár a diplomádért? Itt a legteljesebb rangsor

A csütörtöki Heti Válaszban megjelenő Felsőoktatási Rangsor idén még több hasznos információval látja el a felvételizőket: az összesített egyetemi és főiskolai rangsorok mellett azoknak is segítünk, akik a legnépszerűbb szakok képzései iránt érdeklődnek.

Többen nyugdíjemelést kapnak és egyszeri segélyt

A tervek szerint megemeli a kormány azt az összeghatárt, amelynek el nem érése esetén méltányossági nyugdíjemelés, illetve egyszeri segély adható a nyugdíjasok részére - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.