Este markáns hidegfront érkezik

/ 2012.09.11., kedd 20:38 /

Szerdán eleinte még napos idő várható, majd délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél is fokozatosan északnyugatira fordul és egyre többfelé viharossá fokozódik. Markáns hidegfront érkezik. Egyelőre marad a meleg: 24 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön szükség lehet már az őszi kabátra, hiszen egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 11 és 17, keleten 17 és 24 fok között várható. Az erős, néhol viharos szélben még hidegebbet érzünk majd. Támad az ősz!

Pénteken marad a felhős idő, de egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. A hétvégén szeles, kora őszi időre van kilátás, elszórt csapadékkal.

Rosta

Borbás Barna

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Fordulat az abortusztabletta ügyében? Igen, 360 fokos

A hétfői Népszabadság arról ír, hogy fordulat várható az egészségügyi államtitkár hozzáállásában az abortusztabletta ügyében. Mi mozdulatlanságról tudunk, a gyártó nem adott be mintát, a nőgyógyászati tagozatot senki sem kereste meg véleményért. Tessék mondani, másfél millió nőből 14 elvesztése jó adat?

Íme, 178 baba, akinek extrán örülünk

Ennyivel születtek ugyanis többen idén májusban, mint tavaly. Nem nagy szó? Dehogynem, ez hattal több iskolai osztály egyetlen hónap alatt. Vigyázat, nézzük a kezét, hogy kattint-e, mert itt most csupa, csupa jó hír következik.

Együtt alszik a gyerekkel? Veszélyes.

Az együttalvás a hirtelen csecsemőhalál leggyakoribb oka - idéz egy új tanulmányt az informed.hu. Érdemes elolvasni, mert nem csak riogat, de azt is megmondja, mikor járunk el helyesen.