Este markáns hidegfront érkezik

/ 2012.09.11., kedd 20:38 /

Szerdán eleinte még napos idő várható, majd délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél is fokozatosan északnyugatira fordul és egyre többfelé viharossá fokozódik. Markáns hidegfront érkezik. Egyelőre marad a meleg: 24 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön szükség lehet már az őszi kabátra, hiszen egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 11 és 17, keleten 17 és 24 fok között várható. Az erős, néhol viharos szélben még hidegebbet érzünk majd. Támad az ősz!

Pénteken marad a felhős idő, de egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. A hétvégén szeles, kora őszi időre van kilátás, elszórt csapadékkal.

Rosta

Dévényi István

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ő az ellenzék március 15-i sztárfellépője

Az ilyen-olyan Facebook-csoportokban testet öltő „civil” ellenzék Gyurcsányt és a többi pártot is várja a március 15-i demonstrációra. Megvan a sztárfellépő is: Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, akit épp egy éve tüntetett ki az MSZP.

Fordulat? Rogán megszólalt a reklámadó ügyében

A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene - mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Obama szokatlan élességgel válaszolt az izraeli miniszterelnöknek

Netanjahu önmagát ismételgeti, nincs életképes alternatívája Iránnal kapcsolatban –- vágott vissza szokatlan élességgel az Egyesült Államok elnöke Benjamin Netanjahu keddi provokatív washingtoni beszéde után. A két szövetséges kormány között tovább fokozódott a feszültség. Nem véletlen, hogy az ellenzéki republikánusok által vezetett Kongresszushoz fordult Netanjahu, hogy kioktassa az Obama-kabinetet az iráni egyezmény veszélyeiről.

Kiegyezünk Amerikával? Az USA is beszállhat a Paks-bővítésbe

Az új amerikai nagykövet, Colleen Bell a Csángó Bálon pálinkázik, André Goodfriend hazautazik: változóban az amerikai–magyar viszony? Lapunk forrásai szerint igen, mert Washington pragmatikusabb lett, Budapest pedig a transzatlanti szerződéstől a paksi beruházásig több területen nyitottabb az amerikai álláspont iránt. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.