Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

/ 2015.09.11., péntek 18:00 /
Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

A Keleti pályaudvarnál kialakult múlt heti káosz és az autópályás vonulás nyomán végre a nyugati közvélemény is észrevette, hogy Magyarországon migrációs krízis van. Bár a sajnálatos jelenetek alapvetően az osztrák intézkedések miatt alakultak ki, mi tűntünk fel rossz színben a külföldi médiában, azóta is egyre-másra jelennek meg a hazánkat elítélő cikkek és nyilatkozatok. A kevés üdítő kivétel egyike a La Repubblica című olasz napilapban látott napvilágot tegnap. A balközép újságban a magyar kormánnyal egyébként máskor igen kritikus Konrád György vette védelmébe Orbán Viktort.

Az író kijelentette: Orbán Viktor „veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát (...), de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is. (...) A schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben”. Hozzátette: „Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni”.

Konrád szerint Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel, ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.

Az író szóvá tette, hogy Németország és Európa rögtön elmarasztalja Orbánt, „ahelyett, hogy elgondolkodnának a sajátos magyar helyzeten, (...), politikai ellenfelemről van szó (...), de ez nem azt jelenti, hogy csak ostobaságokat mond” – szögezte le az író. Megjegyezte, hogy a világon számos fal emelkedik, amely az illegális bevándorlást hivatott megakadályozni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.