Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

/ 2015.09.11., péntek 18:00 /
Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

A Keleti pályaudvarnál kialakult múlt heti káosz és az autópályás vonulás nyomán végre a nyugati közvélemény is észrevette, hogy Magyarországon migrációs krízis van. Bár a sajnálatos jelenetek alapvetően az osztrák intézkedések miatt alakultak ki, mi tűntünk fel rossz színben a külföldi médiában, azóta is egyre-másra jelennek meg a hazánkat elítélő cikkek és nyilatkozatok. A kevés üdítő kivétel egyike a La Repubblica című olasz napilapban látott napvilágot tegnap. A balközép újságban a magyar kormánnyal egyébként máskor igen kritikus Konrád György vette védelmébe Orbán Viktort.

Az író kijelentette: Orbán Viktor „veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát (...), de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is. (...) A schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben”. Hozzátette: „Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni”.

Konrád szerint Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel, ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.

Az író szóvá tette, hogy Németország és Európa rögtön elmarasztalja Orbánt, „ahelyett, hogy elgondolkodnának a sajátos magyar helyzeten, (...), politikai ellenfelemről van szó (...), de ez nem azt jelenti, hogy csak ostobaságokat mond” – szögezte le az író. Megjegyezte, hogy a világon számos fal emelkedik, amely az illegális bevándorlást hivatott megakadályozni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.