Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

/ 2015.09.11., péntek 18:00 /
Erre senki se számított: már Konrád György is Orbánt védi

A Keleti pályaudvarnál kialakult múlt heti káosz és az autópályás vonulás nyomán végre a nyugati közvélemény is észrevette, hogy Magyarországon migrációs krízis van. Bár a sajnálatos jelenetek alapvetően az osztrák intézkedések miatt alakultak ki, mi tűntünk fel rossz színben a külföldi médiában, azóta is egyre-másra jelennek meg a hazánkat elítélő cikkek és nyilatkozatok. A kevés üdítő kivétel egyike a La Repubblica című olasz napilapban látott napvilágot tegnap. A balközép újságban a magyar kormánnyal egyébként máskor igen kritikus Konrád György vette védelmébe Orbán Viktort.

Az író kijelentette: Orbán Viktor „veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát (...), de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is. (...) A schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben”. Hozzátette: „Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni”.

Konrád szerint Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel, ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.

Az író szóvá tette, hogy Németország és Európa rögtön elmarasztalja Orbánt, „ahelyett, hogy elgondolkodnának a sajátos magyar helyzeten, (...), politikai ellenfelemről van szó (...), de ez nem azt jelenti, hogy csak ostobaságokat mond” – szögezte le az író. Megjegyezte, hogy a világon számos fal emelkedik, amely az illegális bevándorlást hivatott megakadályozni.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!