valasz.hu/itthon/eddig-osszesen-9-millio-697-ezer-homokzsakot-hasznaltak-fel-64911

http://valasz.hu/itthon/eddig-osszesen-9-millio-697-ezer-homokzsakot-hasznaltak-fel-64911

Mészáros Dávid üzletember arról, hogy miért nem teszi boldogabbá néhány milliárd forint

/ 2014.01.04., szombat 15:15 /
Mészáros Dávid üzletember arról, hogy miért nem teszi boldogabbá néhány milliárd forint

„Értelmetlen presztízshülyeségekre ma sem költöm a pénzemet.”

Fotó: Molnár Zoltán

„Nem vágyom luxuskörülmények közé, de tinédzserkorom óta van egy »higiénés« szabályom: a Maslow-féle alapszükségletek kielégítésén felül - legyen mit ennem, legyen hol aludnom - annyit akarok keresni, hogy a boltban ne kelljen az árcímkéket nézegetni és azon görcsölni, megvehetek-e egy jobb bort vagy nem. Ezt a szintet már régen elértem, de értelmetlen presztízshülyeségekre ma sem költöm a pénzemet. Nem álszentségből; egész egyszerűen nem érezném komfortosan magam, ha puccos dolgokkal villognék mások előtt, ők meg irigyelnének. Lehetne venni Porsche Cayenne-t 30 millióért, de minek, ha a nyolcéves Volkswagen Passattal is ugyanolyan biztonságosan tudok 130-cal menni az autópályán? Most éppen tönkrement a kocsim, ezért ideiglenesen egy munka nélkül maradt barátom böhöm nagy autóját bérlem; nem is érzem magam kényelmesen benne" - mondja Mészáros Dávid üzletember az Isten fizesse meg! című kötetben megjelent interjúban.

„2006 óta csak kedvtelésből dolgozom, a férjem eltart", nyilatkozta két évvel ezelőtt a felesége. Nincs feszültség otthon abból, hogy ki viszi haza a pénzt? - vetettük fel, de az ingatlan.com-ot működtető Arkon Zrt. és a Skrabski pincészet tulajdonosa „cáfolta" házastársa szavait: „Nincs, mert nem is teljesen igaz, amit a feleségem, Skrabski Fruzsina mondott: kollégáival együtt, több éves munkával tető alá hozták a Biszku Béláról szóló filmjüket, azóta is számos témát dolgoztak fel. Ráadásul az anyósom, Kopp Mária halála óta ő szervezte újra a Három királyfi, három királylány mozgalmat is, amely a kívánt gyerekek megszületését igyekszik előmozdítani: társkereső klubot működtet, apafüzettel segíti a kispapákat, és támogatja a Népesedési Kerekasztalt, amely kidolgozta a családi adózás rendszerét - ezt, hála Istennek, a kormány egy az egyben beemelte a programjába. A cégem társadalmi szerepvállalása is a mozgalomra összpontosít: beszálltunk az alapítvány vezetőjének fizetésébe, irodát, telefont, számítógépet biztosítunk nekik."

Mészáros Dávid az interjúban azt is elárulja: mivel üzletelt az általános iskolában, miből szerezte az első millióját, és miért tartja károsnak az egyházban is megfigyelhető „pénzellenes" hozzáállást.

A Heti Válasz Isten fizesse meg! című kötetében - Mészáros Dávid mellett - interjút olvashat Alotti Nasrival, Bott Judittal, Böjte Csabával, Csák Jánossal, F. Nagy Angélával, Hernádi Zsolttal, Járosi Tamással és Járosi Líviával, Kiss Ulrichhal, Kovács Leventével, Lakatos Zsolttal, Lukács Ernővel és Csath Juliannával, Nádasdy Borbálával, Nobilis Kristóffal, Schumicky Andrással, Szalai Ákossal, illetve Zwack Sándorral.

A kötet már kapható a boltokban, vagy kedvezménnyel megvásárolható a kiadóban is.

A kiadó elérhetősége:
1027 Budapest, Horvát u 14-24., V. emelet.
Telefon: (061) 461-1400
Nyitva tartás: H-P: 8-16.30 óráig E-mail: recepcio@hetivalasz.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.