És akkor Brüsszel összefog a 2018-as Fidesz-győzelemért

/ 2017.06.12., hétfő 18:25 /

Az Európai Bizottság kedden kötelezettségszegési eljárást indít a magyar kormány ellen kvótaügyben, írja a Reuters nyomán az Eurológus. Minden bizonnyal Lengyelország és Csehország is érintett lesz az eljárásban, amit azért indítanak, mert a három tagállam nem veszi ki a részét a menedékkérők rendkívüli áthelyezéséből. „Kedd délután bejelentésre készül az Európai Bizottság migrációügyi biztosa, és havonta általában egy csomagban döntenek a kötelezettségszegési eljárásokról, ami júniusban ezen a héten esedékes” – írják. (Háttér: a tagállamok 2015-ben döntöttek összesen 120 ezer menedékkérő áthelyezéséről. Az intézkedés ellen szavazott több kelet-közép-európai tagállam, köztük Magyarország.)

Persze tutit csak holnap mondhatunk, az eljárás egyáltalán nem lenne meglepő: Magyarország európai biztosa, Navracsics Tibor már tavaly februárban jelezte, hogy Brüsszelben készülnek a lépésre.

Ami, ha jön, pont jókor jön. Éppen egy hónapja írtuk lábjegyzetként a luxemburgi székhelyű EU Bíróság kvótapere mellé, hogy a Fidesz kizárólag nyerni tud az ügyön. A kormánypártnak nagyon kell a szabadságharc, márpedig ebből a szempontból a kvótapernél csak egy jobb dolog van: egy kötelezettségszegési eljárással megfejelt kvótaper. Hangozzék ez bármilyen rosszul.

Szuverenitásháború a köbön. Brüsszel összefog Luxemburggal a 2018-as Fidesz-győzelemért.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.