valasz.hu/itthon/parizsban-vagyok-es-felek-ketsegbeesett-uzenetet-kuldott-haza-a-magyar-foszerkeszto-128689

http://valasz.hu/itthon/parizsban-vagyok-es-felek-ketsegbeesett-uzenetet-kuldott-haza-a-magyar-foszerkeszto-128689

És akkor Brüsszel összefog a 2018-as Fidesz-győzelemért

/ 2017.06.12., hétfő 18:25 /

Az Európai Bizottság kedden kötelezettségszegési eljárást indít a magyar kormány ellen kvótaügyben, írja a Reuters nyomán az Eurológus. Minden bizonnyal Lengyelország és Csehország is érintett lesz az eljárásban, amit azért indítanak, mert a három tagállam nem veszi ki a részét a menedékkérők rendkívüli áthelyezéséből. „Kedd délután bejelentésre készül az Európai Bizottság migrációügyi biztosa, és havonta általában egy csomagban döntenek a kötelezettségszegési eljárásokról, ami júniusban ezen a héten esedékes” – írják. (Háttér: a tagállamok 2015-ben döntöttek összesen 120 ezer menedékkérő áthelyezéséről. Az intézkedés ellen szavazott több kelet-közép-európai tagállam, köztük Magyarország.)

Persze tutit csak holnap mondhatunk, az eljárás egyáltalán nem lenne meglepő: Magyarország európai biztosa, Navracsics Tibor már tavaly februárban jelezte, hogy Brüsszelben készülnek a lépésre.

Ami, ha jön, pont jókor jön. Éppen egy hónapja írtuk lábjegyzetként a luxemburgi székhelyű EU Bíróság kvótapere mellé, hogy a Fidesz kizárólag nyerni tud az ügyön. A kormánypártnak nagyon kell a szabadságharc, márpedig ebből a szempontból a kvótapernél csak egy jobb dolog van: egy kötelezettségszegési eljárással megfejelt kvótaper. Hangozzék ez bármilyen rosszul.

Szuverenitásháború a köbön. Brüsszel összefog Luxemburggal a 2018-as Fidesz-győzelemért.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.