Esti híradó az Európai Kalifátusból, a kereszténység utáni I. század idején

/ 2015.11.04., szerda 17:28 /

Tegnap felrobbantottuk a kölni dómot. A jövő héten megkezdik az Eiffel-torony bontását. Állítólag taizéi szerzetesek bujkálnak a megmaradt román templomokban. Aki észleli őket, jelentse az Irányító Sátornál.

Nürnbergben végéhez közeledik az európai miniszterelnökök pere. A vádlottak lefejezése nyilvános lesz, a részvétel ingyenes. Kívánunk minden igazhívőnek kellemes szórakozást!

Lipcsében a holdtöltei tábortűzhöz kottákat gyűjtenek. Bach és Mozart előnyben! A torinói volt Fiat gyár hozzáfogott a lópatkók és kardok sorozatgyártásához. Aki a termékekből nagy tételben rendel, ajándékba kap egy láda damaszkuszi pengét.

Magyarországon lázadás tört ki, amikor kitudódott, hogy a kocsmákban tilos a borfogyasztás. Azon is zúgolódnak, hogy az illegális disznótorok fogásait be kell szolgáltatni a kutyamenhelyekre. Megtorlásul egyelőre megelégszünk a polgármesterek karóba húzásával.

Kérünk nagy teljesítményű munkagépeket a római katakombák földdel való betömésére. Ezentúl az autópályákat homokkal borítjuk, hogy az állami tevék könnyebben ügethessenek. Az elkobzott nemzeti zászlók központi égetése a londoni Wembley Stadionban kezdődik, közvetlenül a Beatles-lemezek látványos bezúzása után. Aki egy régi versre rátalál és azt példásan beszolgáltatja, cserébe kap egy díszpéldányt az Ali baba és a negyven rabló című kötelező olvasmányból.

Pillanatnyilag tanácstalanok vagyunk a pálos partizánok ügyében. Állandóan átvágják a Częstochowa köré telepített drótakadályokat. Kiadtuk az elfogatóparancsot a Fekete Madonnára, de a lakosság azt állítja, hogy mennybe ment. Barcelonában a Gaudí-féle székesegyház romjain árverést hirdetünk. Megvételre ajánlunk egy megmaradt Picasso-képbe csomagolt katalán ereklyét. Kikiáltási ára húsz birkabőr.

Az utazási irodák még néhány helyet fenntartanak az Európai Unióból menekülők számára. Ígéretük szerint a kérelmezőket a biztonságos mongol sivatagba szállítják. Akinek még van építő javaslata a Kalifátus boldog jövőjéhez, hívja a 00/666-os telefonszámot. Jutalmául övé a pápa piros cipője. Leszedtük a lábáról, mielőtt a Tiberisbe lőttük.

Mára ennyi elég. Pihenjenek jól, álmodjanak szépeket ezeregy éjszakán keresztül!

* * *

Esti ima a földrész utolsó keresztényeinek egyikétől

Jézus átszúrt oldalából vér és víz folyt ki, a szemtanú így látta. Amit most látunk, az más. Ez a világ bombáktól, mérgektől, pénzektől átszúrt oldala. Vérzik a világ. Mint a kiomló víz és vér, ömlik az ember. Menekülnek, de hová? Kihez? Elérhetik a Kánaánt, ha hamis vágyaktól fertőzöttek?

A világért életét adó rám kérdez: hol van Ábel, a testvéred? Nem válaszolhatom, hogy két nap óta fázik a gyűjtőponton, a sárban és a piszkában. Uram, én nem menekülhetek el. Valakinek maradnia kell. Hadd legyek mentésükre a tíz igazak egyike! Uram, add, hogy lobbanjon még mécsem lángja! Hadd adhassam át tüzedet az utánam jövőknek, aztán majd gondolj rám, ha a Te országod eljön!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.