valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

http://valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

Európa erős embere

/ 2014.05.28., szerda 18:46 /

Lehet ugyan Szegedről, Mátészalkáról vagy a VIII. kerületből is tekinteni az európai uniós választásokra, de leginkább Brüsszelből vagy Strasbourgból érdemes. Onnan meg más sem látszik Magyarországból, mint Orbán Viktor pártja. Hazai vetélytársai a győztestől mérhető fényévnyi távolság okán – Vonástul, Mesterházystul, Gyurcsányostul és Bajnaistul együtt – szabad szemmel nem érzékelhetőek, európai mércével nem értékelhetőek.

A Fidesz – egy megkérdőjelezhetetlenül Európa-kompatibilis választási rendszerben – ötven százalék feletti támogatást szerzett, amivel a földrészen egészen kivételes teljesítményt nyújtott. Kormányzati pozícióból egyedülállót. Azt az érvet pedig ledarálta, hogy létezik a világon olyasfajta választási konstrukció, amely a magyarországi ellenzéknek mostanság reményt nyújtana a hatalom megszerzéséhez. (Hajrá, Scheppele-laboratórium!)

Orbán ellenfelei eljelentéktelenedtek. A három éve könnyen megbuktathatónak ítélt, brüsszeli és washingtoni közreműködéssel megállás nélkül fűrészelt magyar miniszterelnök viszont Európa erős emberei közé lépett. Ennyit tesz az 51,5 százalékos győzelem. (Persze csak azok körében, akik hisznek a népakarat nyújtotta legitimációban…)

Az Európára megállás nélkül hivatkozó DK és Együtt–PM választási központjából utcára csordult az öröm. A vigasság azonban nagyon is egyéni, provinciális sikereket ünnepelt. A talpon maradást. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon mellkasa malomkő nagyságú súlyok alól szabadult fel. Hosszú idő után végre valódi választás igazolta a két üzletember politikusi létének értelmét és indokát. Hogy nemcsak külföldi pártfogóik vannak, de hazai támogatóik is akadnak. Ezért aztán nem kellett hátracsapott fülekkel leosonniuk a pódiumról, ahogy arra lélekben már felkészültek. Mindketten kísérletezhetnek tovább a piaci érdekek magyarországi képviseletével, hátha „minőségi munkájuk” egyszer csak választói mennyiségbe csap át…

Gyurcsány és Bajnai soron következő célja persze saját térfelük visszafoglalása lesz. A DK-nak a most romokban heverő MSZP sorait kell tovább zilálnia, hogy a mesterházytlanított szocialista párt meghódítható, majd beolvasztható legyen. Az óvatosan nemzeti irányba forduló alakulatot vissza kell terelni a globális piacok hátsó udvarába. Bajnaiéknak viszont az LMP-t kell maguk alá gyűrniük, hogy a szabad demokrata hajlamú szavazók megint egyesülhessenek.

A soron következő csaták arra az oldalra összpontosulnak majd, amely magát balnak nevezi. S már látható, hogy a küzdelmekbe – civilszervezeti szponzorációval és médiavásárlással – azok a külföldi pénzemberek is bekapcsolódnak, akik az elmúlt időszakban érzékeny veszteségeket szenvedtek el Magyarországon. A Fidesz leváltására és szépen fialó piacaik visszaszerzésére csak a válság előtti rend visszaállítása nyithat esélyt.

Amíg az ellenzék megint komolyan vehető formát ölt, Orbán Viktort és pártját Európa piaci központjaiból kell nyüstölni. A nagy háború tétje ugyanis továbbra sem más, mint hogy az unió tagországainak sorsát nemzeti közösségek vagy globális tőkéscsoportok alakítják-e. Az Európai Egyesült Államok ideáját az az állítás hívta életre, hogy a jobb üzletmenet mindennél fontosabb, mert belőle következik a jobb élet. Csakhogy ezt a légvárat a pénzügyi válság szitává lőtte. Főként Közép-és Dél-Európában. Választópolgárok millióiban tudatosodott, hogy az üzleti világnak is maga felé hajlik a keze, ezért nem több szabadságot kell kapnia, hanem szigorúbb kontrollt. S ki mástól, mint a választott kormányoktól. Magyarország e tekintetben bizonyosan jobban teljesít.

Az egyik legjobban Európában.

Orbánt ezért is tartják célkeresztben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.