Évi 300 milliárdos óriásmutyi? – új bizniszben a Habony–Rogán-érdekkör

/ 2016.07.06., szerda 16:00 /

Azt a kft.-t, amelybe a főváros összes(!) közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli – tudta meg a Válasz.hu.

Egy hete az Index azt írta: óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, miután az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők és társaik) összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be. Az új cég ugyan budapesti tulajdonban van, ám az Index informátorai azt sejttették, hogy ezen a társaságon keresztül az egyik legerősebb kormányzati érdekcsoport teheti rá a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre. A portál óvatosan utalt arra, hogy a fenti érdekcsoport Habony Árpádot és társait jelentheti.

A Válasz.hu most bizonyítékot is talált minderre: a Fővárosi Közbeszerzési Kft. bő két hónapja azt a Kosik Ügyvédi Irodát hatalmazta meg a társaság képviseletével a cégbíróság előtt, melynek névadója, Kosik Kristóf annak idején megszerezte a 888.hu domainnevet Habonynak. Korábban Kosik a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott (Rogán Antal frakcióvezetői, illetve polgármesteri periódusában). A Budapesti Ügyvédi Kamara aktualizált adatbázisa szerint a Kosik-iroda – a névadón kívül – egy másik befolyásos ügyvédet is a soraiban tudhat: Kertész Balázst, aki egyebek mellett arról híres, hogy Rogán V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Korábban jeleztük: a Kosik(–Kertész) Ügyvédi Iroda a kormány pénzes bevándoroltatási programjában, a szintén a Rogán–Habony-érdekkörhöz köthető letelepedésikötvény-bizniszben is részt vesz. A letelepedésre jelentkezők adminisztratív ügyeit ez a jogászcsapat hajtja át a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalon – fejenként több ezer eurós díjért.

Adódik a kérdés: miért követett el ekkora hibát a Fővárosi Közbeszerzési Kft., hogy a cégjogi feladatokat a Habonyhoz és Rogánhoz ezer szállal kötődő Kosik-irodára bízta (ráerősítve ezzel azokra a pletykákra, hogy az egyik legerősebb kormányzati csoport hatolt be a főváros „piacára”)? Egyik fővárosi forrásunk szerint nincs szó hibáról: „Az említett érdekkör alig várja, hogy például a Válasz.hu megjelentesse ezt az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.