Ez a kormány válasza Kövér László szavaira

/ 2015.12.16., szerda 13:00 /
Ez a kormány válasza Kövér László szavaira

Emlékszik még valaki a vasárnapi Fidesz-kongresszusra? És nem ér Kövér László legújabb emblematikus mondatával előállni! Szóval? Igen-igen, új alelnökök, meg valami ÁFA-csökkentés, az lesz az.

De persze, hogy Kövér László mondata élte túl a kongresszust, mivel olyan vihart kavart, amire tényleg, de tényleg senki se számított. Erről a megállapításról van szó:

"Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk".

Hogy az ellenzéki pártok tiltakoztak, az a legkevésbé se fontos, tekintve az ellenzéki pártok jelenlegi minőségét. De országosan is jelentős nőtömegek mozdultak, olyan ismerőseim is összerántották a szemöldöküket, akik máskülönben támogatják a kormányt, és azzal a gondolattal sincs bajuk, hogy az emberi létezés messze legszebb része a gyermek.

Szerintem is az.

De, hogy tényleg baj van, azt a Fideszben is érezhetik, mert immáron hivatalosnak tekinthető ellenvélemény is van.

A családalapítás, a gyermeknevelés és a munka, a hivatás nem egymást kizáró dolgok, Magyarország szegényebb lenne a nők teljesítménye nélkül - így reagált Kövér László megjegyzésére az Indexnek Novák Katalin családügyi államtitkár. Novák Katalin szerint a kormány éppen azon dolgozik, hogy a nőknek ne kelljen választani a munkavállalás és a gyermeknevelés között.

"Senkinek nem mondhatjuk, nem is mondjuk meg, hogyan éljen, hány gyermeket és mikor vállaljon” – tette hozzá.

Tartok tőle, hogy ez még kevés lesz, a kedélyek most biztosan nem fognak csillapodni. Ami azért is kár, amiről tegnapi cikkünkben írtunk részletesen.

Habár, ahogy Ákos körül pörögnek az események, holnap már egész másról szólnak majd a hírek. Erről itt írtam.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.