Ez az egyetlen módszer, amely veszélyt jelent a Fideszre 2018-ban

/ 2017.11.15., szerda 15:15 /
Ez az egyetlen módszer, amely veszélyt jelent a Fideszre 2018-ban

Borulhat a centrális erőtér? A Viszlát, kétharmad! nevű mozgalom taktikai szavazásra buzdítja azokat, akik megbuktatnák vagy koalícióba kényszerítenék a Fideszt: a „népnek” szerintük annyi lenne a dolga, hogy egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogassa. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„Már jó ideje azt mondom, hogy nem a pártoknak kell egyezkedniük, az emberek fognak dönteni, az esélyes jelöltre szavazni” – így ütötte el a baloldal és a Jobbik összefogásának lehetőségét Vona Gábor a múlt szombati Magyar Nemzetben. Ő tehát az első miniszterelnök-jelölt, aki felmentést ad híveinek a pártszerű voksolás alól az egyéni választókerületekben (miközben listán nyilván számít a tábora egyöntetű támogatására).

Nem lehet nem észrevenni, hogy a Jobbik elnöke valójában Török Gábor régi jóslatának beteljesítésén fáradozik. A politológus az elmúlt hónapokban egyértelművé tette: megváltozott a politikai helyzet 2014-hez képest, amikor a Fidesz-kritikus (kiábrándult és radikális jobboldali, szocialista, liberális és zöld) voksok még nem tudtak összeadódni az egyéni körzetekben. Azóta a Jobbik úgymond néppártosodott; ez egyelőre nem hozott támogatottság-robbanást, Vona viszont elérte, hogy ma kevésbé látszik radikálisnak, mint a Fidesz. A baloldal pedig annyira töredezett, hogy a kormányváltást akarók lassan bárkire hajlandók lennének behúzni az ikszet – „csak történjen valami” alapon. Vagyis immár van átszavazási hajlandóság az ellenzéki térfélen. Ebből igyekszik egységes cselekvést formálni a szeptemberben indult Viszlát, kétharmad-mozgalom!

 

 

 

A „viszlátosok” kezdeményezését részletesen a november 16-i Heti Válaszban elemezzük. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.