Ez kereszténydemokrácia? – Az Andrássy Egyetem tudósa az Orbán-kormányról

/ 2018.05.27., vasárnap 19:00 /
Ez kereszténydemokrácia? – Az Andrássy Egyetem tudósa az Orbán-kormányról

A német fül számára Orbán Viktor nagyon furcsán használja a liberális demokrácia és a kereszténydemokrácia fogalmát – mondja Hendrik Hansen. Az Andrássy Egyetem tanszékvezető politikatudósa szerint a magyar kormányfő sokkal inkább homogén demokráciát épít. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Német kereszténydemokrata szempontból a liberalizmus és a kereszténydemokrácia szembeállítása nem alapvetően hibás ugyan, de furcsa. Orbán szempontjából azonban teljesen logikus. Egyszerűen okosabb szót választott az illiberális helyett, amelyről Tusnádfürdőn beszélt annak idején, és amelyet nem úgy értelmeztek, ahogy szerette volna” – mondja Hendrik Hansen.

Az interjúban az Andrássy Egyetem tanszékvezető politikatudósa sorra veszi, szerinte miért összeegyeztethetetlen Orbán megközelítése a kereszténydemokrata tanítással, vázolja, miért áll utóbbi is szemben a multikulti „őrült” eszméjével, s kritikusan szól a német politikai korrektségről is.

 

 

 


A teljes nagyinterjút a május 24-i Heti Válaszban olvashatják. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.