Ez lett volna a választás eredménye - a netadó bejelentése előtt

/ 2014.10.29., szerda 19:09 /

Megérkezett a Tárki legújabb kutatásának eredménye, aminek valószínűleg egyetlen értelme, hogy lesz mihez mérni a következőt. Merthogy a vizsgálat októberben még az önkormányzati választás utáni héten történt, amikor az amerikai kitiltási botrány már javában dúlt, a netadó tervének viszont mér híre-hamva se volt.

Szóval a számokból azt tudhatjuk, hogy még mielőtt szárba szökkent volna a lassan egyre nagyobb ellenkezést kiváltó internetadó ötlete, még vadul érvényesült az úgynevezett győzteshez húzás jelensége, így a teljes népességen belül a Fidesz–KDNP támogatottsága a szeptemberi 31 százalék után október végére 37 százalékra nőtt. A Jobbiknál is mérhető volt az emelkedés, ott 8-ról 11 százalékra nőtt a támogatók aránya.

Mindeközben a baloldali pártok nagyjából ott maradtak, ahol voltak mostanában: az MSZP 10 százalék után 11-et, a DK 4 százalék helyett 3-at mutatott, míg az Együtt-PM 2-ről 1 százalékra csökkent. Az LMP kőkeményen hozta a szokásos 2 százalékát.

És van még mindenféle egyéb szám meg adatsor, grafikon is, de tényleg úgy érzem, hogy olyan ez, mint ha a távoli múltat elemezgetnénk, úgyhogy inkább hagyjuk. Vigasztalásul a Tárkisoknak: a következő felmérés sokkal izgalmasabb lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.