valasz.hu/itthon/ez-nem-autopalya-epites-nagyinterju-palinkas-jozseffel-a-tudomany-penzeirol-129168

http://valasz.hu/itthon/ez-nem-autopalya-epites-nagyinterju-palinkas-jozseffel-a-tudomany-penzeirol-129168

Ez már az őrület határa: Orbán elleni színes forradalomról beszélnek az oroszok

/ 2017.04.10., hétfő 13:35 /
Ez már az őrület határa: Orbán elleni színes forradalomról beszélnek az oroszok

Végy egy szélsőséges véleményt, amit terjeszteni akarsz, add egy szakértő szájába, majd hitelesítsd azzal, hogy egy komoly médiumban helyezed el! Az információs hadviselés elengedhetetlen lépései. Máris szemléltetjük. Spoiler: Magyarország aggódhat, csak azt nem tudjuk, ki miatt.

Adott az alaphelyzet: a magyar és az orosz kormány ellenszenve Soros György felé. Noha ott még nem tartunk, mint Moszkvában, hogy az agg milliárdos nyakába varrjuk a posztszovjet térség „színes forradalmait” – Grúzia, Kirgizisztán, Ukrajna –, de a CEU ellehetetlenítésével azért igyekszünk felzárkózni. Kitűnő alkalom ez arra, hogy az oroszok is állítsanak valamit a magyarországi eseményekről, azzal a felhanggal, hogy „lám, Magyarországra is begyűrűzött a Soros-veszély”.

Ezért találtak egy „szakértőt”, aki az állami Szputnyik Rádiónak nyilatkozva a hétvégén elmondta, mit is kell erről gondolni, s mit ad isten, szavaira az állami RIA hírügynökség is „felfigyelt”. Apró szépséghiba, hogy a politikai elemzőként aposztrofált Vlagyimir Kirejevet nem a híres orosz egyetemek vagy think tankek, hanem egy ismeretlen alapítvány munkatársai között találtuk meg. A Public Diplomacy nevű szervezet oldala már a genezisétől kezdve gyanús: a Szovjetunió számára 1990-ben kiszignált .su domaint használja, ami a hozzáértők szerint a kiberbűnözés melegágya. Az alapítvány ezt állítja magáról: „a különböző etnikumok, vallások és államok közti normalizációt és harmonizációt hivatott elősegíteni a posztszovjet térségben”.

Ezek után lássuk, hogyan vélekedik a szakértő, miután szavait a RIA felvezette a múlt heti parlamenti szavazás végeredményével, Orbán Viktor Soros-veszélyre figyelmeztető évértékelőjével, illetve Németh Szilárd emlékezetes NGO-kidobós nyilatkozatával!

„Fantasztikus helyzet állt elő. Az ultraliberálisok és oligarchák a világot olyannyira a saját manipulálási övezetükké és a népek zsarolásává változtatták, hogy most olyan helyzet alakult ki, hogy Orbán mindösszesen egy partizán a világ elitjei elleni ellenállásában. Valóban egy világméretű, globális internacionálé alakult ki, sajnos negatív értelemben – hiszen egy oligarchikus globalizációról beszélünk, amely kormányokkal, információval manipulál.”

De ha azt hitte, hogy csak a magyar miniszterelnöknek kell aggódnia, akkor tévedett. Most kapaszkodjon!

„Látjuk, hogy mit csinálnak (az amerikaiak) most például Szíriában, pedig a vegyi fegyverről szóló információk szinte csakis közvetett bizonyítékokon alapulnak. Mégis ez képezte a politika kiéleződésének alapját. Éppen ezért sem lehetünk biztosak abban, hogy nem találjuk majd Orbánt egy leváltandó nacionalista diktátorokat felsorakoztató listán, és az sem biztos, hogy pár hónap múlva nem lesz egy újabb »színes forradalom« a leváltására. Egyébként, pont ugyanezt látjuk az USA-ban is. Egyértelmű, hogy Trump elnök elleni felelősségre vonás (impeachment) és »színes forradalom« előkészítése folyik. Ez egy rendkívül veszélyes szituáció.”

Még egyszer: ezek az állítások nem az orosz Sajtóklubban hangzottak el, hanem a hivatalos állami hírügynökség hozta őket. Egy megtermett troll-akciónak tűnik, de pont a megjelenés helye az aggasztó benne.

Hab a tortán: az orosz cikk szerint a múlt heti törvénymódosítás alkalmas arra, hogy bezárják „az amerikai milliárdos alapítványa által birtokolt” CEU-t. Úgy látszik, ezt már csak a magyar kormány nem ismeri el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.