Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

/ 2018.02.25., vasárnap 18:00 /
Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Bő egy hónappal az április 3-i határidő lejárta előtt a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority Safe Pack) sikeréhez szükséges egymillió aláírásból 650 ezer gyűlt össze, s a szükséges hét ország közül még csak hazánk, Románia és Szlovákia teljesítette a népesség arányában megállapított kvótát.

Bár Orbán Viktor is kiállt az ügy mellett, e gesztus hatékonysága nyomába sem ér a Soros-kampány sikerességének. Pláne, hogy míg a migráció elleni fellépésre a kabinet több tízmilliárd forintot költött, a mostani kezdeményezésre az aláírásgyűjtést hazánkban szervező Rákóczi Szövetség mindössze 150 millió állami forintot kapott.

Pedig kudarc esetén nem csupán ez a kezdeményezés esne kútba, de azt is üzennénk a világnak: az ügy nekünk sem annyira fontos. „Ez olyan életveszélyes eshetőség, aminek hatását csak a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta sokkhoz tudnám hasonlítani” – mondta a Heti Válasznak Csáky Pál. „Aki pedig két percet rászán az életéből, nem kevesebbhez járulhat hozzá, mint hogy ötven, száz év múlva is hallhassunk magyar szót a Kárpát-medence határon túli területein” – emeli tovább a tétet Csáky Csongor.

 

 

A kormány miért nem áll bele jobban a kampányba, és miért kellett az őshonos kisebbségek érdekében nemrég született európai parlamenti határozatba három passzust beilleszteni a melegjogokról? Részletek a Heti Válasz február 22-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.