heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Ez valódi meglepetés volt Orbán Viktortól

/ 2016.07.30., szombat 09:00 /
Ez valódi meglepetés volt Orbán Viktortól

A külföldön rendszerint provinciális nacionalistának beállított Orbán Viktor meglepően föderalista megoldásokra tett javaslatot. Amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, a kormányfő európai hadsereget és visegrádi parlamenti közgyűlést szeretne.

A külföldön rendszerint provinciális nacionalistának beállított Orbán Viktor meglepően föderalista megoldásokra tett javaslatot. Amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, a kormányfő európai hadsereget és visegrádi parlamenti közgyűlést szeretne.

Amikor Peter Krajňák, a szlovák kormány oktatási államtitkára Szent István példájára hivatkozott egy tusnádfürdői kerekasztal-beszélgetésen, kissé hitetlenkedő taps csapott fel. A legöregebb táborlakók sem emlékeztek arra, hogy a 27. nyári egyetemen valaha szlovák kormánytag tette volna tiszteletét. Arra pedig végképp nem, hogy királyunkat ilyen összefüggésben emlegette volna bármelyik szomszéd állam politikusa. „Már akkora a baj, hogy szlovákok békülni akarnak velünk?” – kérdezte szomszédjától a nézőközönség egyik tagja.

Ez a kis történet rávilágít az idei tábor jellegzetességére: régen pulzált ennyire a nemzetközi eseményekkel együtt a szabadegyetem, mint idén – Brexit után, migrációs válság és terrortámadások alatt, sorsdöntő őszi uniós csúcs és amerikai elnökválasztás előtt.

A nemzetközi politika és a migráció állt Orbán Viktor beszédének középpontjában is. A nemzetközi sajtó Donald Trumppal kapcsolatos szavait kapta fel, pedig mintha a miniszterelnök hallotta volna a táborban az angol Gerald Frostot, a budapesti Danube Institute igazgatóját, II. Frigyes porosz királyt idézte az egyik beszélgetésen, mely szerint: „A diplomácia fegyver nélkül olyan, mint zene hangszerek nélkül.” Orbán ugyanis arra hívta fel a figyelmet: a britek unióból való kilépésével a földrész katonai ereje jelentősen csökkent, és nem maradhatunk ebben a védtelen helyzetben. „Ezért létre kell hozni egy európai hadsereget” – szögezte le a kormányfő.

Hogy mi áll a bejelentés mögött, és hogyan manővereznek Brüsszelben a visegrádi országok a kulisszák mögött, kiderül a július 28-án megjelenő Heti Válaszból, mely elérhető a www.digitalstand.hu oldalon is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.