heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

http://heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

Lehull a lepel a Norbi-birodalom praktikáiról

/ 2014.09.17., szerda 10:00 /
Lehull a lepel a Norbi-birodalom praktikáiról

Minden idők legbátrabb tőzsdére menetele lehet Schobert Norbert cégének részvénykibocsátása. A versenyhivatal által több alkalommal elmarasztalt, tudományosan nem alátámasztott Update-módszer gazdája az adóhatósággal is harcban áll. Feltáró anyagunk a csütörtöki Heti Válaszban.

Hétfőn nyilatkozatban közölte a Norbi Update Lowcarb Nyrt., hogy Schobert Norbertnek nem áll szándékában ellenértéket kérni a tőzsdére készülő cégtől a jelenleg személyes tulajdonában levő védjegyek után. A helyzet ugyanis az, hogy a Norbi-termékeket folyton más cégen keresztül értékesítő Schobert nem apportálta a védjegyet a társaságba, csak azt kötötte ki, hogy a cég 2019-ig használhatja azokat. Magyarázatként pedig azt hozta fel: „egyszerűen nem volt elég időnk”, és ígéretet tett az apportálásra. Ám a jogi nyilatkozat hiánya csak az egyik kockázati tényező. A másik maga a fogyasztási módszer, amelynek megítélése nem hitkérdés, hivatalos szakvélemények sora áll rendelkezésünkre. A Gazdasági Versenyhivatal először 2006-ban büntett milliókra a NorbiFit nevű étrendkiegészítő miatt. Schobert ugyanis azt állította, hogy az Update-módszerrel kombinálva a zsírégető kapszulákkal csodás eredményeket ér el. A versenyhivatal szerint azonban a NorbiFittől „nem várható különösebb hatás az anyagcserére vonatkozóan”.

Ám két év múlva megint szégyenpadra ültették, ez alkalommal maga az Update-rendszer miatt. Az OÉTI leszögezte: az egyes élelmiszereinek csomagolásán alkalmazott „nem hizlal” megjelölés „szakmailag elfogadhatatlan.” Könyveinek címlapján pedig át kellett ragasztania a feliratot, mert módszerét nem találták tudományosan alátámasztottnak. 2010-ben azért marasztalták el, mert a süteményeiről azt állította, hogy a testsúly csökkentésére alkalmasak, a versenytanács szerint ez nem volt igaz. Utóbb pedig az a Schobert Norbert, akinek a szenvedés nélküli fogyás a fő üzenete, 600 kilokalóriás kórházi fogyókúrával bizonyította, hogy módszere (amely egyébként éppen az evésen és nem a koplaláson alapul) hatásos.

Minderről részletesen a szeptember 18-i Heti Válaszban! Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.