„Ezért pofozza életre Orbán a baloldalt”

/ 2015.08.05., szerda 12:00 /
„Ezért pofozza életre Orbán a baloldalt”

Ha a Jobbik és az LMP felül tudja írni a hagyományos bal-jobb felosztást, a Fidesz bajba kerülhet 2018-ban – állítja Török Gábor, ezt a forgatókönyvet viszont Mráz Ágoston Sámuel nem látja reálisnak. A két elemző ugyanakkor egyetért abban, hogy balról jelenleg nincs kihívója a kormánypártnak. Alább egy részlet a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő páros interjúból:

Mráz: Eddig az volt a közkeletű vélekedés, hogy a magyar baloldal viszi ki az európai színtérre az itteni konfliktusokat, és próbál nyomást gyakorolni Brüsszelen vagy más erőközponton keresztül a hazai jobboldalra. Most viszont sokkal inkább tűnik úgy, hogy az európai baloldal exportálja Magyarországra a gondolatait, kezdeményezéseit, és itteni szövetségesei legfeljebb hangot adnak azoknak az üzeneteknek, amelyek Nyugatról érkeznek. Azt legalábbis biztosan állíthatjuk, hogy a magyar baloldal erőtlen, az európai baloldal viszont befolyásos, jól szervezett, infrastrukturálisan is előnyben van. Ezzel – ha máshol nem – az Európai Parlamentben Orbán Viktor is kénytelen időről időre szembesülni.

Török: Nem tudom pontosan eldönteni, hogy a magyar baloldal döglött, döglődő, vagy inkább „csak” fogatlan oroszlán, de azt kijelenthetjük, hogy szinte semmilyen életjelet nem mutat. Tusnádfürdői beszédében a miniszterelnök mégis azzal riogatta híveit: képzeljék el, mi lenne most, ha a 2010-ig hatalmon lévő erők győztek volna 2014-ben. Orbán Viktor egy tetszhalottat maszkíroz veszélyes ellenféllé; életre pofozza a baloldalt, hogy ne a Jobbikkal kelljen küzdenie.

A teljes interjú az augusztus 6-i Heti Válaszban olvasható; lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.