Ezért zárná ki a Jobbik a választásból az írástudatlan „lumpeneket”

/ 2017.08.10., csütörtök 08:00 /
Ezért zárná ki a Jobbik a választásból az írástudatlan „lumpeneket”

A politikai haszonszerzés iskolapéldája a jobbikos cenzusötlet: így próbálnak egy nyilvánvalóan alkotmányellenes javaslattal szavazókat áthúzni a Fidesztől a saját térfelükre. Részletes elemzésünk a friss Heti Válaszban.

Lapunk annak az ellentmondásnak járt utána, hogy éppen azokban a térségekben magas a nyolc osztályt nem végzettek aránya, ahol a Jobbik is erős. Ennek fényében elég különös ötlet, hogy elvegyék a választójogot az alapfokú képzettséggel nem rendelkezőktől. A Jobbik a romákra gondolhatott, csak később szembesült vele, hogy a 70 éven felüli nem cigány falusi lakosság körében is magas a képzetlenek aránya.

A Jobbik utólag korrigált, egyre katyvaszosabb ötletekkel, hogy az időseknél legyen elég a négy általános is a szavazójoghoz. De mi érdeke fűződik a pártnak egy nyilvánvalóan alkotmányellenes elképzeléshez? (Az Alkotmánybíróság még azt a javaslatot is elkaszálta, amikor a parlament választási regisztrációhoz kötötte volna a szavazást.)

 

 

 

 

Részletes háttér az augusztus 10-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Szülők harca – amikor a gyerek a fegyver

Érzelmi manipuláció, zsarolás és fenyegetés, s a gyermek lassan teljesen elfordul a másik szülőtől – Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke szerint gyakori, mégis kevésbé közismert jelenségről van szó. Interjú.

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.