Ezt a Falus – Bokros kavarást az NVI sem tudja lekövetni

/ 2014.09.29., hétfő 15:02 /

Hiába lehetett már tegnap tudni, és hiába jelentette ma délben hivatalosan is be a „közös baloldali főpolgármester-jelölt” Falus Ferenc és a „civiljelölt” Magyar György ügyvéd, hogy visszalépnek a megméretéstől, a Nemzeti Választási Iroda honlapján még ott virít a nevük.

És ez egészen addig így is lesz, amíg a jelöltek be nem jelentik a fővárosi választási irodánál a visszalépésüket, a választás.hu oldal csak ezután fog módosulni.

A Nemzeti Választási Irodánál (NVI) megkeresésünkre azt hangsúlyozzák: mivel a budapesti szavazólapokat csak jövő hétfőn kezdik el nyomtatni, a választók október 12-én már helyes szavazólapokat kapnak kézhez, amelyeken nem szerepel Falus Ferenc és Magyar György neve.

Megjegyzem: ha valaki jövő héten, mondjuk kedden kitalálja a jelöltek közül, hogy mégsem méreti meg magát, akkor máris borul minden.

Néhány apró észrevétel még:

  • Bokros Lajos neve mögött a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) logója lesz csak, ezen már nem lehet változtatni – jelentette be a ma déli sajtótájékoztatón Pusztai Erzsébet MoMa-társelnök. Ezzel kapcsolatban csak annyit: mivel az MSZP még nem döntötte el, hogyan viszonyuljon Bokroshoz, teljesen lényegtelen, hogy a „soklogós” MoMa – MSZP – EGYÜTT- DK, stb szerepel-e a jelölt neve mellett vagy sem.
  • Annál is inkább, mert az Együtt – PM Karácsony Gergely és az EP-be távozott Jávor Benedek-féle PM része nem támogatja Bokrost, tehát nem lesz az egykori „csomagos” pénzügyminiszter közös baloldali jelölt.
  • Bokros Lajos a nagy bejelentéskor kérdésre válaszolva megerősítette, hogy továbbra is jobboldali politikusként határozza meg magát. Az nagyon vicces, ha a baloldal egy majdnem közös, amúgy magát jobboldalinak tartó jelölttől várja a kormánypárti jelölt Tarlós István leváltását.

Két kérdés merült még fel bennem:

  • Mi lesz az örökös MSZP-s / önjelölt, a Falus Ferenccel szíve mélyén soha ki nem békülő Horváth Csabával? (Az MSZP már nem indíthatja főpolgármesternek, hiszen nem vették nyilvántartásba.)
  • Kit támogat az „új helyzetben” vajon a 4k! ? :)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.