valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

http://valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

Ezt gondolja a pannonhalmi főapát a keresztény értelmiségiek kormánybírálatáról

/ 2018.05.21., hétfő 18:00 /
Ezt gondolja a pannonhalmi főapát a keresztény értelmiségiek kormánybírálatáról

Liberálisok-e a bencések? Miért támogatja nős férfiak pappá szentelését? Van-e helye a kortárs építészetnek egy ősi templomban? Miért mondhatta Semjén Zsolt, hogy annyi állami pénz neki is „jár”, mint az elődjének? Milyen sajátos módon emlékezik meg most a rend a 2015-os zaklatási botrányról? Nagyinterjú a csütörtöki Heti Válaszban Hortobágyi Cirill új pannonhalmi főapáttal és gazdasági jobbkezével, Rábai Lászlóval.

„Az egyháznak, illetve az értelmiségnek valóban feladata, hogy tükröt tartson a mindenkori kormánynak, ám ennek nem az a legjobb módja, hogy beáll az ellenzéki pártok táborába, vagy a sajtóban üzenget. Az ilyesmit jobb az emberi kapcsolatokon keresztül, személyes beszélgetésekben tenni. Kezdő főapátként ugyanakkor közéleti ügyekben »zöldfülű« vagyok, ezért most még csak keresem a módját, hogy ebbéli felelősségemmel miként érdemes élni” – mondja a Heti Válasznak Hortobágyi Cirill.

Az új pannonhalmi főapát kérdésünkre, hogy mit gondol a konzervatív, keresztény értelmiségiek Újra néven nevezzük – Erények a közéletben? című kötetéről, mely – a kormány számos cselekedetének dicsérete mellett – élesen bírálja a korrupciót, az erőpolitikát, a rongyrázást, ezt válaszolja:„Maradjunk annyiban, hogy a fentiekkel nehéz volna vitatkozni, így csak annyit mondhatok: nagyon is értem, ez az írás miért született meg.”

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a május 17-i Heti Válaszban olvasható, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?