valasz.hu/itthon/dorgoljuk-a-romanok-orra-ala-december-1-je-be-nem-tartott-igereteit-121572

http://valasz.hu/itthon/dorgoljuk-a-romanok-orra-ala-december-1-je-be-nem-tartott-igereteit-121572

Ezt is túléljük valahogy – igaz, nem tudjuk, milyen áron

/ 2015.01.23., péntek 14:35 /

Meglepő előadást rendezett a Katona a Kurázsi mamából: nem akar vicces lenni, odamondogatni, parodizálni, egyszerűen csak elmeséli a történetet.

Fotó: Fülöp Ildikó

Zsámbéki Gábor rendezése valóban nem trendi. Szemben például az Örkényben szintén a múlt héten bemutatott Tartuffe-fel – ami kétségkívül szórakozató, megjegyezhetetlenül röpködnek Parti Nagy Lajos poénjai, és a végén megkapjuk a tévének jeltolmáccsal nyilatkozó politikus figuráját is – a Katonában „csak” eljátsszák Bertolt Brecht darabját. Felfokozott érzékszerveink várnák a szokatlan megoldásokat, a direkt odamondogatást, de nincs mit tenni, ki kell bányásznunk a mélyebb mondanivalót: hogyan lehet, mint a darabban a markotányosnőt játszó Fullajtár Andrea, végighúzni életünk szekerét a háborún, menteni a családot és az egzisztenciát, néha válaszút elé állítva, hogy mi is igazán fontos az életben.

Kurázsi mama és gyermekei - bemutató a Katona József Színházban

A darab aktualitásáról a zseniálisan játszó Fullajtár így nyilatkozott a Fideliónak: „A hatalom éppúgy játszadozik velünk, az életünkkel, mint akkor. A politikusok saját kényük-kedvük szerint, a fejünk fölött döntenek a sorsunkról.  Ezt ki-ki a maga módján, az adódó lehetőségeket kihasználva próbálja túlélni. A politika újabb és újabb ötletei úgy csapódnak le a mindennapokban, hogy a kisembereknek egyre súlyosabb terheket kell cipelniük, és ebben előbb-utóbb tönkremennek. Fizikailag és morálisan is.” (Az interjúban a Katona művésze a „nehéz és veszélyes” színészi pályáról is beszél – ritkán hallott őszinteséggel.)

S míg a Tartuffe-ről úgy jövünk ki, hogy „jót nevettünk, de akkor most mi is van?”, itt megmarad bennünk Fullajtár Andrea sokat megélt anyát formázó arca, amint azt üzeni: ezt is túléljük valahogy – igaz, nem tudjuk, milyen áron. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.