Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

/ 2017.12.05., kedd 08:55 /
Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

Címlapos nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek Szél Bernadett. Az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje fontos, de mégoly megfoghatatlan dolgokat mondott. Kiderült például, hogy:

  • Saját méréseik (?) szerint megduplázták a támogatottságukat (igaz, az nem derül ki, mihez képest).
  • Létezik a pártnak szellemi holdudvara, hiszen: Lányi András segített a pártprogram összeállításában, Róna Péter a közelmúltban ott állt Szél mellett egy köztéri akciónknál, Bod Péter Ákossal személyesen szokott pénzügyi, gazdasági kérdésekről beszélgetni, Szalai Erzsébet szociológus pedig a Facebookon állt ki mellette (ez eddig négy ember, amit szellemi holdudvarnak talán picit erős nevezni).
  • Nem reális alternatíva Jobbikkal való koalíció – legalábbis a párt „mostani állapotában” –, komoly emberek nem úgy üzengetnek egymásnak, ahogy Vona Gábor tette (a Magyar Nemzetben üzenő Jobbik-elnöknek ezt Szél Bernadett a Magyar Nemzetben üzente).
  • Polt Péter elmozdítása attól függ, „milyen minőségű lesz a kormányváltás, és milyen többség lesz a parlamentben” (a legfőbb ügyész mandátuma 2019 végéig szól, úgyhogy belátható időn belüli elmozdításához bármilyen minőségű kormányváltás elég).

Ne magát okolja az olvasó, ha mind a négy ügyben talál elvarratlan szálakat, vigasztalódjon inkább valami konkréttal: azzal, hogy miben segít Ron Werber az LMP-nek. Hát ebben: „Ahhoz kértünk tőle segítséget, hogy a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni. A felkészülés már zajlik. Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.