Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

/ 2017.12.05., kedd 08:55 /
Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

Címlapos nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek Szél Bernadett. Az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje fontos, de mégoly megfoghatatlan dolgokat mondott. Kiderült például, hogy:

  • Saját méréseik (?) szerint megduplázták a támogatottságukat (igaz, az nem derül ki, mihez képest).
  • Létezik a pártnak szellemi holdudvara, hiszen: Lányi András segített a pártprogram összeállításában, Róna Péter a közelmúltban ott állt Szél mellett egy köztéri akciónknál, Bod Péter Ákossal személyesen szokott pénzügyi, gazdasági kérdésekről beszélgetni, Szalai Erzsébet szociológus pedig a Facebookon állt ki mellette (ez eddig négy ember, amit szellemi holdudvarnak talán picit erős nevezni).
  • Nem reális alternatíva Jobbikkal való koalíció – legalábbis a párt „mostani állapotában” –, komoly emberek nem úgy üzengetnek egymásnak, ahogy Vona Gábor tette (a Magyar Nemzetben üzenő Jobbik-elnöknek ezt Szél Bernadett a Magyar Nemzetben üzente).
  • Polt Péter elmozdítása attól függ, „milyen minőségű lesz a kormányváltás, és milyen többség lesz a parlamentben” (a legfőbb ügyész mandátuma 2019 végéig szól, úgyhogy belátható időn belüli elmozdításához bármilyen minőségű kormányváltás elég).

Ne magát okolja az olvasó, ha mind a négy ügyben talál elvarratlan szálakat, vigasztalódjon inkább valami konkréttal: azzal, hogy miben segít Ron Werber az LMP-nek. Hát ebben: „Ahhoz kértünk tőle segítséget, hogy a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni. A felkészülés már zajlik. Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.