Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

/ 2017.12.05., kedd 08:55 /
Ezt kérte Ron Werbertől az LMP

Címlapos nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek Szél Bernadett. Az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje fontos, de mégoly megfoghatatlan dolgokat mondott. Kiderült például, hogy:

  • Saját méréseik (?) szerint megduplázták a támogatottságukat (igaz, az nem derül ki, mihez képest).
  • Létezik a pártnak szellemi holdudvara, hiszen: Lányi András segített a pártprogram összeállításában, Róna Péter a közelmúltban ott állt Szél mellett egy köztéri akciónknál, Bod Péter Ákossal személyesen szokott pénzügyi, gazdasági kérdésekről beszélgetni, Szalai Erzsébet szociológus pedig a Facebookon állt ki mellette (ez eddig négy ember, amit szellemi holdudvarnak talán picit erős nevezni).
  • Nem reális alternatíva Jobbikkal való koalíció – legalábbis a párt „mostani állapotában” –, komoly emberek nem úgy üzengetnek egymásnak, ahogy Vona Gábor tette (a Magyar Nemzetben üzenő Jobbik-elnöknek ezt Szél Bernadett a Magyar Nemzetben üzente).
  • Polt Péter elmozdítása attól függ, „milyen minőségű lesz a kormányváltás, és milyen többség lesz a parlamentben” (a legfőbb ügyész mandátuma 2019 végéig szól, úgyhogy belátható időn belüli elmozdításához bármilyen minőségű kormányváltás elég).

Ne magát okolja az olvasó, ha mind a négy ügyben talál elvarratlan szálakat, vigasztalódjon inkább valami konkréttal: azzal, hogy miben segít Ron Werber az LMP-nek. Hát ebben: „Ahhoz kértünk tőle segítséget, hogy a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni. A felkészülés már zajlik. Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.