valasz.hu/itthon/dorgoljuk-a-romanok-orra-ala-december-1-je-be-nem-tartott-igereteit-121572

http://valasz.hu/itthon/dorgoljuk-a-romanok-orra-ala-december-1-je-be-nem-tartott-igereteit-121572

Ez mutyi! – megszavazták a Habony cimbijének kedves javaslatot

/ 2017.10.27., péntek 15:00 /
Ez mutyi! – megszavazták a Habony cimbijének kedves javaslatot

Míg egy ország csámcsogott petyhüdt hímtagokon (természetesen csak átvitt értelemben), a jegyzőkönyv kedvéért azért jó, ha jelezzük: a Fővárosi Közgyűlés szerdán gond nélkül megajándékozta Habony Árpád cimboráját egy harminc méteres irodaház építésének lehetőségével.

Amint egy nappal a közgyűlés előtt jeleztük: a Habonnyal közös bulifotókon szereplő, a metrókba „bebetonozott” Princess pékséget is tulajdonló Michael Gagel egyik cége, a Welt-Stadt Immobilien Kft. szép ajándékot kaphat, amikor az érdekében módosítják majd a főváros településszerkezeti tervét és rendezési szabályzatát. Azért, hogy felépülhessen a vágyott, nagy irodaház (esetleg hotel) a cég által már megvett telken.

2014-es Google utcakép a Hungária körút 46-ról

A rövid vitában csak a jobbikos Tokody Marcell és a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellenezte a javaslatot. Előbbi elmondta: „Történt egy ingatlaneladás, meghatároztak hozzá egy értéket, majd most megnöveljük ennek az ingatlannak az értékét. Utólagosan, azáltal, hogy eddig nem létező beépítési lehetőségeket lehetővé teszünk. Nő tehát az ingatlan értéke – de már az értékesítést követően. Ezt a módosítást az ingatlan értékbecslése előtt kellett volna meghozni. Így, ebben a formában ezt úgy hívják: mutyi. Hadd gratuláljak önöknek hozzá.”

Gy. Németh. erre:

„Nevesítsük is akkor ezt a mutyit! Már az eladáskor felvetődött, hogy Habony Árpád érdekeltségi körébe tartozó vállakozónak adja el a BKV illetve a főváros az ingatlant. Ez ugyanaz a történet, mint amikor Garancsi megszerezte a Kopaszi-gátat, majd a fővárosi közgyűlés ezt követően szavazta meg, hogy 120 méteres tornyot lehessen oda építeni. Ráadásul ha ez a beruházás a Stadionoknál megvalósul, a megújuló Puskás Stadionból és a Puskás Arénából semmi sem lesz majd látható. Az irodaház ki fogja takarni a sportlétesítményeket. A Fővárosi Közgyűlés nem járulhat hozzá ehhez.”

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a „hadd ne minősítsem”-fordulattal minősítette az elhangzottakat, merthogy „nem tudom, miről tetszenek beszélni”.

Szeneczey úgy érvelt, hogy az ingatlan osztatlan közös tulajdon, amelyben még Aba Botond idején szereztek elővásárlási jogot, most meg csupán éltek a vételi opcióval. Egymilliárdért. S hogy az oda tervezett építmény megépülhessen, ahhoz kellenek a mostani módosítások. A hozzácsapott oldaltelek viszont „külön értékesítés tárgya lesz”. Pályáztatás útján, amelyben a Fővárosi Önkormányzat lesz a hasznosultja – magyarázta a főpolgármester-helyettes.

Szóval nincs itt semmi látnivaló.

Nyilván tolongani fognak a pályázók egy alig 500 négyzetméteres, kettő méter széles sávért.

Az előterjesztést 21 igen, 4 tartózkodás és 1 nem-szavazattal fogadta el a közgyűlés.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.