felsooktatasirangsor.hu/itthon/az-elmaradt-osszeomlas-5179

http://felsooktatasirangsor.hu/itthon/az-elmaradt-osszeomlas-5179

Ezt üzeni Fenyvesi Zoltán a tapolcaiaknak

/ 2015.04.11., szombat 13:25 / Hírforrás: MTI
Ezt üzeni Fenyvesi Zoltán a tapolcaiaknak

A munkahelyteremtést és az egészségügy fejlesztését nevezte legfontosabb céljának a Fidesz-KDNP vasárnapi választásokon induló képviselőjelöltje szombaton, Tapolcán.

Fenyvesi Zoltán sajtótájékoztatóján becsületbeli ügynek nevezte, hogy tovább dolgozzon azokon a fejlesztéseken, amelyeket Lasztovicza Jenő, a térség januárban elhunyt fideszes országgyűlési képviselője elkezdett.

A kampány során sokan megosztották ötleteiket, javaslataikat, amelyek közül többet továbbított a kormánytagok felé - mondta. Megjegyezte azt is, hogy az általa kezdeményezett egészségügyi konzultáció során szerzett tapasztalatokat megosztotta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárral, aki a tapolcai kórház további fejlesztésére tett ígéretet.Sőt, személyes ígéretet kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy a tapolcai aktív ágyak, az aktív sürgősségi és belgyógyászati ellátás a legmodernebb eszközökkel felszerelve megvalósulhatnak.

Fenyvesi Zoltán kitért arra, hogy a térségben kiemelten fontos feladat a turizmus fejlesztése is, egyebek között a Tapolca, Sümeg és a Balaton-felvidék bicikliúttal való összekötését kell megoldani.

A munkahelyteremtést és a meglévő munkahelyek megvédését is a fő feladatok között említette Fenyvesi Zoltán. Jelezte, hogy az elmúlt években ugyan jelentősen csökkent a munkanélküliség Veszprém megyében, de ezen tovább kell dolgozni.

Megemlítette a bérek növelését, a megélhetési kiadások csökkentését, a banki elszámoltatást, valamint jelezte, hogy kiáll az új adókedvezmények, az óvodaépítés, a gyermekek számára biztosított ingyenes étkeztetés és az új otthonteremtési program mellett.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak vasárnap időközi választást, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.