Ezt üzeni Fenyvesi Zoltán a tapolcaiaknak

/ 2015.04.11., szombat 13:25 / Hírforrás: MTI
Ezt üzeni Fenyvesi Zoltán a tapolcaiaknak

A munkahelyteremtést és az egészségügy fejlesztését nevezte legfontosabb céljának a Fidesz-KDNP vasárnapi választásokon induló képviselőjelöltje szombaton, Tapolcán.

Fenyvesi Zoltán sajtótájékoztatóján becsületbeli ügynek nevezte, hogy tovább dolgozzon azokon a fejlesztéseken, amelyeket Lasztovicza Jenő, a térség januárban elhunyt fideszes országgyűlési képviselője elkezdett.

A kampány során sokan megosztották ötleteiket, javaslataikat, amelyek közül többet továbbított a kormánytagok felé - mondta. Megjegyezte azt is, hogy az általa kezdeményezett egészségügyi konzultáció során szerzett tapasztalatokat megosztotta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárral, aki a tapolcai kórház további fejlesztésére tett ígéretet.Sőt, személyes ígéretet kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy a tapolcai aktív ágyak, az aktív sürgősségi és belgyógyászati ellátás a legmodernebb eszközökkel felszerelve megvalósulhatnak.

Fenyvesi Zoltán kitért arra, hogy a térségben kiemelten fontos feladat a turizmus fejlesztése is, egyebek között a Tapolca, Sümeg és a Balaton-felvidék bicikliúttal való összekötését kell megoldani.

A munkahelyteremtést és a meglévő munkahelyek megvédését is a fő feladatok között említette Fenyvesi Zoltán. Jelezte, hogy az elmúlt években ugyan jelentősen csökkent a munkanélküliség Veszprém megyében, de ezen tovább kell dolgozni.

Megemlítette a bérek növelését, a megélhetési kiadások csökkentését, a banki elszámoltatást, valamint jelezte, hogy kiáll az új adókedvezmények, az óvodaépítés, a gyermekek számára biztosított ingyenes étkeztetés és az új otthonteremtési program mellett.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak vasárnap időközi választást, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.