Falus Ferenc a legbefolyásosabb zsidó segélyszervezet elnöke

/ 2014.08.21., csütörtök 07:26 /
Falus Ferenc a legbefolyásosabb zsidó segélyszervezet elnöke

Hogyan indult Falus Ferenc évi több százmillió forintos forgalmat produkáló vállalkozása? Hogyan lett a holokauszttúlélők legnagyobb hazai alapítványának kuratóriumi elnöke? A baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének portréja a friss Heti Válaszban.

A baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének első milliói jelenős társadalombiztosítási támogatással jöttek létre a ’90-es években. Az ekkor még amerikai tulajdonban levő, mára az ő többségi tulajdonába került Harris Egészségügyi Szolgálat Magyarország Kft. a tb-botrányok állandó szereplője volt. A Heti Válasz idéz az Állami Számvevőszék akkori jelentéséből, amelyből kiderül: a Falus vezette cég által nyújtott otthonápolási szolgáltatások többe kerültek a biztosítónak, mintha dunai panorámás szállodában helyezték volna el a betegeket. Falus baloldali hátszele már ekkor is érzékelhető volt, a bőkezű kuratóriumot, amely a támogatások mögött állt, Kárpáti Zsuzsanna, az MSZP későbbi országgyűlési képviselője vezette.

Falus kórház-igazgatósága sem volt éppen zökkenőmentes a Nyírő Gyulában, igaz az igazságszolgáltatás csigalassúsága miatt ez ügyben csak idén nyáron született (még mindig nem jogerős) ítélet. Falus anno szerződést kötött a most elmarasztalt nőgyógyász főorvosának magáncégével, aki utóbb 67 rendbeli csalással százezreket kasszírozott a betegektől – magánklinikaként használva a közkórházat.

A főpolgármester „másik életének” része az is, hogy a Fővárosi Törvényszék alapítványi irodájának adatai szerint ő a kuratóriumi elnöke a holokauszttúlélők legnagyobb magyarországi segélyszervezetének, a Magyarországi Zsidó Segély Alapítványnak. Mi sem jellemzőbb Falusra, hogy a legfontosabb alapítvány kulcspozíciójába úgy került, hogy forrásaink szerint a zsidó közéletben semmilyen „látható” szerepet nem vállalt.

 

További részleteket Falus doktor Bajnai Gordonhoz fűződő viszonyáról, és arról, hogyan függ össze karrierje korábbi MSZP-tagságával, a Heti Válasz augusztus 21-i számában olvashat. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.