Februárban bukik Orbán, és ki jön helyette?

/ 2014.12.29., hétfő 11:41 /

Felhőtlen szórakozást nyújt a kormányfő távozásának forgatókönyve, amelyből az égvilágon semmi sem derül ki.

Remek sci-fivel nyitotta a hetet a Népszava. Úgynevezett kormánypárti és Fideszhez közel álló forrásokra hivatkozva sikerült megalkotniuk Orbán Viktor közeli bukásának forgatókönyvét, amely röviden így néz ki:

Angela Merkel februárban villámlátogatásra érkezik Magyarországra, ami után hatalomátvétel történik a Fideszben, ugyanis a már említett források szerint nem kérdés, hogy Orbán Viktor megbukott. Hogy ki áll a helyére, azt azonban még ezek az igen-igen jól értesült források se tudják.

A cikk egyébként kifejezetten szórakoztató, abszolút feldobta a hétfőt, pedig már pont kezdtem volna belepimpósodni a kiheverhetetlen karácsonyi menüsorok testi-lelki feldolgozásába. De a Népszava lazán mentette a napot, hiszen amikor ilyen mondatokat olvashat az ember: „Többen emlékeztettek ráadásul arra is, hogy Merkel tett már néhány ilyen látogatást európai vezetőknél, amelyek után a fogadó ország vezetője villámgyorsan távozott a hatalomból.” - akkor napfény, derű és boldogság költözik a lelkébe, hogy akár egy újabb zserbószelet elfogyasztására is képesnek érzi magát.

A teljes cikk itt olvasható, de muszáj poéngyilkosnak lennem, olyan zseniálisan erős az anyag vége, miszerint: „Hogy pedig van-e olyan utód a magyar jobboldalon, aki uralni tudja majd a helyzetet és helyes irányba fordítani az ország szekerét? Egyelőre nem tudni. Vagyis, mondják forrásaink, az már nem kérdés, hogy Orbán megbukott-e, csak az, hogy mennyi idő kell a mögötte épülő új rendszer stabilizálásához. ”

Úgyhogy most nagyon nem lennék Orbán Viktor helyében, hiszen nem is tudja, hogy megbukott, ráadásul egyáltalán nem számít rá, hogy Angela Merkel majd olyan dolgot súg a fülébe négyszemközt, aminek hatására azonnal lemond mindenről, hogy átadja helyét valakinek, aki még nincs is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.