valasz.hu/itthon/emlekszik-meg-egri-janosra-megszolaltattuk-a-teves-legendat-112998

http://valasz.hu/itthon/emlekszik-meg-egri-janosra-megszolaltattuk-a-teves-legendat-112998

Felfüggesztette lovagrendi tagságát Gyömrő buja polgármestere

/ 2014.06.12., csütörtök 13:22 /
Gyenes Levente részt vesz egy lovaggá avatáson

Gyenes Levente részt vesz egy lovaggá avatáson

Fotó: MTI - Válasz.hu

Fordulat az orgiák szervezésével és droghasználattal hírbe hozott gyömrői polgármester ügyében. A Válasz.hu kiderítette: Gyenes Levente felfüggesztette tagságát az „álmáltai” lovagrendben. Legalábbis ezt állítja a szervezet szóvivője.

A gyömrői civilek, a helyi és országos közélet szereplői, de még Habsburg-Lotharingiai Mihály is megszólalt Gyenes Levente polgármester legújabb ügyében. Történt ugyanis, hogy a Blikkhez a minap eljutott fotók arról tanúskodnak: a politikus néhány éve a házában orgiákat rendezett, melyek egyikén anyaszült meztelenül kábítószernek látszó port szippant fel az asztalról. Egy szervezet azonban mélyen hallgat az ügyről: a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége, melynek pedig Gyenes vezető tisztségviselője: a nagyperjelnek, valamint és a humanitárius ügyekért felelős miniszternek is a helyettese.

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere

Fotó: MTI

A Heti Válasz korábban már írt erről a – sorai között Schmuck Andort, Mága Zoltánt, Schobert Norbertet, Bárándy Gergelyt, Hunvald Györgyöt és más celebeket és politikusokat tudó – díszes társaságról. Cikkünkben bemutattuk, hogy a pártállamban edződött, és a biztonságpiacon tevékenykedő Popper György miként hozta létre az igazi máltaiakhoz a megtévesztésig hasonlító szervezetet; kimutattuk, hogy az úrhatnám lovagok miként élnek (vissza) a diplomata lét előnyeivel, és milyen kétes ügyek fűződnek a nevükhöz. Tegnapi Rosta-bejegyzésében pedig Bódis András derítette ki, hogy hamarosan ítélet születhet a polgármester adócsalási ügyében. Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, felhívtam Rózsa B. Györgyöt, a lovagrend szóvivőjét, és megkérdeztem, mit szólnak Gyenes Levente legújabb botrányához.

– Mi az álláspontjuk tagtársuk – ha minden igaz – legkevésbé sem lovaghoz illő magatartásáról?

– Gyenes Levente már néhány éve – mondván: amíg nem rendezi vitatott ügyeit – kérte tagságának felfüggesztését, így nem kell, hogy álláspontunk legyen róla.

– Melyik ügyéről lehet szó? Néhány éve adócsalás miatt helyezték vád alá egy számlagyárral kapcsolatos perben, de az is felmerült, hogy jogtalanul használ doktori címet.

– Levente annak idején jelezte, hogy rossz periódusban van az élete, és nem akarja, hogy emiatt árnyék vetüljön a lovagrendre.

– Ehhez képest mindenhol – még a lovagrend honlapján is – továbbra is úgy szerepel, mint a nagyperjel helyettese.

– Pedig tagságát évek óta szünetelteti, rendezvényeinkre sem jár, és nincs tudomásom arról, hogy bárhol fellépne a lovagrend nevében.

– A nyilván rengeteg munkával járó lovagrendi tisztségeit akkor ki tölti be?

– Ezek azért messze nem napi aktivitást igénylő tevékenységek. Van, aki Levente hiányában is ellátja a feladatokat.

– Ha most nem kérdezek rá, akkor én sem tudom meg, hogy Gyenes Levente felfüggesztette tagságát. Döntését miért nem hozták nyilvánosságra  ellentétben Hunvald György esetével, akinek felfüggesztését, miután letartóztatták,  2009-ben közhírré tették? Hiszen így még lovagtársai sem tudják, ki az elöljárójuk.

– Tagságunk nem olyan kicsi, hogy minden zugba eljusson egy ilyen hír. Havi klubdélutánunkon azért szó esett róla, így aki rendszeresen eljár oda, tisztában lehet vele.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.