valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

http://valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

Feministák, riadó! Még az Ákosénál is durvább szavak következnek

/ 2015.12.17., csütörtök 18:00 /
Feministák, riadó! Még az Ákosénál is durvább szavak következnek

„Annak ellenére, hogy egyes feminista mozgalmak az »önmagáért« (per se stessa) való létet követelik, a nő őrzi a szívében a belátást, hogy élete legnagyobb értéke az a tevékenység, mely egy másik élet fogadását, növekedését és védelmét célozza.” (A Hittani Kongregáció levele a katolikus püspökökhöz a férfi és nő együttműködéséről, 2004. május 31.)

„Az anyaság kezdettől fogva magával hozza a kitárulkozást az új személy felé: és éppen ez a nő »szerepe«. Mert ebben a kitárulkozásban, tudniillik a gyermek foganásában és szülésében talál magára az asszony »őszinte odaadása által«.” (Mulieris Dignitatem – II. János Pál pápa apostoli levele a nő méltóságáról és hivatásáról, 1988. augusztus 15.)

 „Ha szeretettől indíttatva az asszony azt mondja férjének: »Fiút szültem neked«, ez azt jelenti, hogy »ez a mi gyermekünk«. Valójában mindketten gyermekük szülői, mégis az asszony anyasága adja nagyobb részét ennek a közös szülői mivoltnak: a nagyobb felelősséggel járó részét.” (Mulieris Dignitatem) 

„Isten a nőt a férfi mellé rendelte segítőtársul. A segítőtársnak nem saját célja van, hanem a másikat segíti küldetése betöltésében, biztos hátteret teremt neki, támogatja, felüdíti, ha elfáradt, életét alárendeli a másik életének.” (Móriczné Bátki Anna református lelkész, www.evangelikus.hu, 2013. szeptember 19.) 

„Manapság a nők nagyon büszkék arra, hogy mennyi mindent tudnak, amit korábban csak a férfiaknak lehetett. És valóban úgy van, hogy lehetünk pilóták, orvosok, traktorosok, hegymászók, űrhajósok, katonák, vadakat terelő juhászok, gyárigazgatók, parlamenti képviselők, még teológiai professzorok vagy püspökök is, csak egy dologról feledkezünk meg: amikor belemélyedünk ezekbe a dolgokba, akkor feláldozunk értük valamit, amit a férfiak nem tudnak, csak mi tudnánk: az anyaságot.” (Móriczné Bátki Anna református lelkész)

Már a létbe szólítás sorrendjében is benne van Isten tökéletes akarata, hogy a férfit teremtette elsőnek, azután a nőt; és nem a nő miatt teremtette a férfit, hanem Isten a saját képére és hasonlatosságára, saját dicsősége miatt teremtette a férfit, a nőt pedig a férfiú dicsőségére, azért, hogy a férfi dicsőségét szolgálja. (…) Akár hisznek, akár nem hisznek a működő házasságban, a nőtől a férfi azt várja, hogy őt tisztelje. A nő pedig azt várja a férfitól, hogy őt szeresse. Ez azt jelenti, hogy felemeli, maga fölé emeli, elismeri. (…) Az is tisztelet, hogyha kiszolgálja, nem úgy, hogy zokszó nélkül, hanem örömmel.” (Hack Márta hebraista, a Hit Gyülekezete Szent Pál Akadémiájának tanára)

„A férfi elsődleges feladata a család anyagi és fizikai biztonságának megteremtése, a család eltartása. Az ő felépítése erre alkalmasabb. A nő családon belüli feladata sem kevésbé fontos, ez pedig nem más, mint az anyaság, a gyermekek gondozása, nevelése.” (Dr. Tóth Csilla muszlim hitoktató, 24.hu, 2014. július 14.)

„Ha egyáltalán összehasonlítást tennénk, az önmegvalósítás, a fontosság és a hasonló kritériumok rangsorában a nők feladatait tekinthetnénk magasabb rendűeknek. Létezik-e magasztosabb dolog, mint világra hozni egy zsidót, biztosítani a zsidó nemzet, a »szent nép« fennmaradását, s általa a Tórának és tanításainak, Isten szavának megőrzését?” (www.regi.zsido.com, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség honlapja)

„A zsidó hagyomány szerint a nők feladata elsősorban a gyermeknevelés és az otthon fenntartása. Ez szent hivatás, fontosabb, mint bármi más. A mai kor elferdült felfogása szerint azonban nem az a fontos, hogy a nőnek legyenek gyermekei, nevelje őket örökségünk szellemében, lássa el az egész háztartást férjestül, hanem az, hogy keressen ugyanannyit, mint a férje.” (www.regi.zsido.com)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.