Feneketlen-tavi ingatlanügy: Lázár János 900 milliós mutyiba tenyerelt bele – félsikerrel

/ 2018.07.26., csütörtök 09:05 /
Feneketlen-tavi ingatlanügy: Lázár János 900 milliós mutyiba tenyerelt bele – félsikerrel

A Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkének privatizátorai 8-900 millió forintnyi sáppal számolhattak, de Lázár János belezavart a bulijukba. Még kancelláriaminiszterként behajtott tőlük félmilliárdot, kirúgta a felelősöket, majd a rendőrség is nyomozni kezdett. Azóta viszont teljes a csönd. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Tavaly a Heti Válasz már bemutatta a Feneketlen-tavi ingatlanmutyi főbb részleteit. Írásunk megjelenése után Lázár János kancelláriaminiszter közölte: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal (Kehi) fogja feltáratni a történteket, kirúgatott minden érintett állami vezetőt, a BRFK korrupció elleni osztálya pedig nyomozni kezdett a Feneketlen-panama miatt, de kormányzati körökből egyértelművé tették lapunknak: a parlamenti választásokig „nem érdeke senkinek, hogy a rendőrség gyanúsítottakat produkáljon”. Az elmúlt hetekben a Heti Válasz írásban érdeklődött a Kehinél, illetve a központi kommunikációt koordináló Miniszterelnöki Kabinetirodánál a telekprivatizációról készült jelentések állásáról és tartalmáról, de nem kaptunk választ – és lapzártánkig a BRFK sem hallgatott ki senkit gyanúsítottként. És hát, ugye, időközben Lázár János is kikerült a kabinetből.

A korábbi kormányzati felbuzdulás utáni kínos csendet tapasztalva úgy döntöttünk: háttérbeszélgetéseket folytatunk olyanokkal, akik közelről követték az úgynevezett Buda Gardens-sztorit – állami vagy magánoldalról –, és igyekszünk rekonstruálni a tranzakciósorozatot. Miként a telekbotrány stációit bemutató írásunkból kiderül, Lázár már a Heti Válasz cikke előtt titkos „vérengzést” rendezett a Miniszterelnökségen. Forrásaink szerint ez az ügy vezetett legfőbb bizalmasa, Sonkodi Balázs stratégiai államtitkár lemondásához (illetve tanácsadóvá fokozásához).

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.