valasz.hu/itthon/havas-gyurcsanyeknak-kilatastalansag-sivarsag-ezek-vagytok-ti-74107

http://valasz.hu/itthon/havas-gyurcsanyeknak-kilatastalansag-sivarsag-ezek-vagytok-ti-74107

Feneketlen-tavi telekmutyi: legyőztük a bíróságon az ügy főszereplőjét

/ 2018.03.22., csütörtök 14:34 /

A Heti Válasz ma jogerősen pert nyert a Feneketlen-tavi ingatlanbotrány főszereplője, Henn Péter ellen. A volt állami cégvezér panamagyanús módon juttatta baráti kézbe a Miniszterelnökség budai óriástelkét – mely aztán azonnal egy lakótömbfejlesztőhoz került. 

 

Lapunk tavaly ősszel leplezte le a Miniszterelnökséghez tartozó ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. volt vezetőjét, Henn Pétert (képünkön). Még az ő hivatali idejében, 2016 végén került magántulajdonba a cég XI. kerületi (Diószegi úti) óriástelke – „véletlenül” egy olyan társasághoz, melyet Henn régi ismerősei fémjeleztek. A privatizáció második lépéseként az ingatlant rögtön továbbszármaztatták egy lakótömbfejlesztőnek; ez a vállalat aztán 350 lakásos, Buda Gardens néven reklámozott telepet tervezett a Feneketlen-tónál lévő helyszínre (több száz parkolóhelyes mélygarázzsal).

Cikkünk megjelenése után a BRFK korrupció elleni főosztálya nyomozni kezdett a volt ÉMI-telek panamagyanús magánosítása miatt – szentimrevárosi civilek pedig igyekeznek rászorítani a döntéshozókat, hogy ne adjanak zöld utat a kertvárosias környék „lakótelepesítésének”.

Mindeközben Henn Péter volt ÉMI-vezér helyreigazítási pert indított lapunk ellen: az őt leleplező eredeti írásunk kilenc bekezdését szerette volna negligáltatni, ám a bíróság mai jogerős döntése a Heti Válasz-cikk minden egyes sorát érvényben hagyta. Aki újraolvasná, itt megteheti.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.