Fergeteges meccsel búcsúztatták a magyar sportlegendát – Fotók

/ 2016.10.10., hétfő 13:27 /

Akinek (hozzám hasonlóan) felejthetetlen emlék Biros Péter öt gólja a ’99-es firenzei Eb-n, a sydney-i olimpiai döntő, ahol a győzelem után a magyar csapat négykézláb menetelve ünnepelt a medence szélén, a szerbek felett aratott, 8–7-es athéni győzelem, vagy Biros hősies küzdelme és három gólja a pekingi döntőben – annak óriási élmény újra együtt látni Kemény Dénes legendás csapatát, akik tegnap újra összejöttek, hogy igazi örömjátékkal búcsúztassák az aktív pályafutástól visszavonuló Biros Pétert.

Fotó: MTI/Komka Péter

A „Keménylegények” közül – betegség miatt – egyedül Kis Gábor nem tudott ott lenni a meccsen, de játszott Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Märcz Tamás, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergely, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Biros Péter, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Varga Dániel, Varga Dénes, Gergely István és Hosnyánszky Norbert is. A kispadon pedig – vizes palackkal kezében – ugyanúgy ott vigyorgott Kemény Dénes, mint régen.

Erdélyi Balázs majdnem kijött a medencéből

Fotó: MTI/Komka Péter

Az egriek kapuját egy szintén olimpiai aranyérmes klasszis, Branislav Mitrović védte, az edző Dabrowski Norbert volt, és – a másik oldalon is megforduló Hosnyánszky mellett – Angyal Dániel, Szalai Gábor, Uroš Čučković, Hosnyánszky Norbert, Lőrincz Bálint, Decker Ádám, Kovács Gergő, Erdélyi Balázs, Boris Vapenski, Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Csiszár Boldizsár és Kürti Dominik erősítette a csapatot. Meg persze az ünnepelt két fia: Biros Vince és Biros Samu, unokaöccse: Biros Barnabás, és maga Biros Péter, akit közben a medence partján folyamatosan köszöntöttek.

Fotó: MTI/Komka Péter

Kemény Dénes, az egykori szövetségi kapitány immár a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként adta át ajándékát, Presser Gábor és Szabó Attila, a Csík zenekar frontembere videoüzenetet küldtek neki (fürdőköpenyben és sapkában énekelték el a „Neked írom a dal”-t), és őt ünnepelte Habis László, Eger polgármestere, Bárány Attila, az egri klub elnöke, Kunszt Gábor, a Honvéd örökös elnöke és Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója is.

Fodor Rajmund rúgja a labdát

Fotó: MTI/Komka Péter

Az utolsó negyedben egyre több labda volt a medencében, és csak lábbal lehetett hozzájuk érni – a 16:16-os végeredmény után pedig Biros Péter mindenkinek köszönetet mondott, aki egy kicsit is segítette pályafutását.

Mit is tehetnénk ehhez hozzá: mi köszönjük! Szép volt, fiúk...

Madaras Norbert, Kásás Tamás, Gergely István, Biros Péter, Biros Samu, Benedek Tibor szövetségi kapitány, Varga Tamás, Vári Attila és Székely Bulcsú (balról jobbra)

Fotó: MTI/Komka Péter

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.