Fideszes bojkott jön a Demokrata ellen?

/ 2018.02.09., péntek 15:00 /

Tegnap megint bojkott volt a Nemzetbiztonsági Bizottságban: a fideszes képviselők nem mentek el, határozatképtelenné is tették a testületet, immár másodjára, mintha egyébként tök mindegy lenne, hogy van-e felügyelete a szolgálatoknak vagy nincs.

S mire hivatkozott egyebek mellett Németh Szilárd? Hát arra, hogy szerintük Mirwais Janan, az LMP külpolitikai szakértője nemzetbiztonsági kockázat, ezért nem mennek el. Az afgán származású, négyéves kora óta Magyarországon élő, korábban Balog Zoltánnak, Schmidt Máriának dolgozó Janan elbukott ugyanis a nemzetbiztonsági átvilágításon (ezért ott sincs a bizottság ülésein, természetesen).

Ha viszont így, akkor sajnos mától a Demokratát is bojkottálniuk kell a fideszes képviselőknek.

A kormánypárti lap külpolitikai rovatvezetője ugyanis a szír származású Sayfo Omar. Felkészült Közel-Kelet-kutató, jó újságíró, ráadásul most regényt is írt (Allah tágas földje), amely remek lett, de a helyzet mégiscsak az, hogy ő is elhasalt a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Hogy pontosan miért, azt elmondja az aktuális Heti Válaszban. Ide most csak annyi kívánkozik: ha Németh Szilárd nem akarja, hogy vaslogikáján csorba essék, akkor kénytelen felkiáltani:

"Dzsihadista kapcsolatokkal rendelkező nemzetbiztonsági kockázat vezeti a Demokrata külpolitikai rovatát! Ez veszélyes!"

És kénytelen azonnal meghirdetni a fideszes bojkottot a lap ellen.

Mielőtt tovább gondolnánk ezt az elmebajt, mondjuk azért ki: ennek semmi értelme nem lenne. Ha valaki nem megy át az átvilágításon, az nem azt jelenti, hogy veszélyes a magyarságra, sem azt, hogy terrorista.

Éppen ezért a Németh-féle LMP-s habverésnek sincs semmi értelme.

A helyzet épeszű megoldása tehát nem a duplabojkott, hanem az, hogy Németh Szilárd és társai legközelebb szépen elbattyognak a bizottságba és elvégzik a munkájukat, amiért a fizetésüket kapják az adófizetőktől.

Nem, nem vagyok naiv.

Tudom, hogy április 8-ig semmilyen épeszű megoldásra nincs remény.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.