Fideszes bojkott jön a Demokrata ellen?

/ 2018.02.09., péntek 15:00 /

Tegnap megint bojkott volt a Nemzetbiztonsági Bizottságban: a fideszes képviselők nem mentek el, határozatképtelenné is tették a testületet, immár másodjára, mintha egyébként tök mindegy lenne, hogy van-e felügyelete a szolgálatoknak vagy nincs.

S mire hivatkozott egyebek mellett Németh Szilárd? Hát arra, hogy szerintük Mirwais Janan, az LMP külpolitikai szakértője nemzetbiztonsági kockázat, ezért nem mennek el. Az afgán származású, négyéves kora óta Magyarországon élő, korábban Balog Zoltánnak, Schmidt Máriának dolgozó Janan elbukott ugyanis a nemzetbiztonsági átvilágításon (ezért ott sincs a bizottság ülésein, természetesen).

Ha viszont így, akkor sajnos mától a Demokratát is bojkottálniuk kell a fideszes képviselőknek.

A kormánypárti lap külpolitikai rovatvezetője ugyanis a szír származású Sayfo Omar. Felkészült Közel-Kelet-kutató, jó újságíró, ráadásul most regényt is írt (Allah tágas földje), amely remek lett, de a helyzet mégiscsak az, hogy ő is elhasalt a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Hogy pontosan miért, azt elmondja az aktuális Heti Válaszban. Ide most csak annyi kívánkozik: ha Németh Szilárd nem akarja, hogy vaslogikáján csorba essék, akkor kénytelen felkiáltani:

"Dzsihadista kapcsolatokkal rendelkező nemzetbiztonsági kockázat vezeti a Demokrata külpolitikai rovatát! Ez veszélyes!"

És kénytelen azonnal meghirdetni a fideszes bojkottot a lap ellen.

Mielőtt tovább gondolnánk ezt az elmebajt, mondjuk azért ki: ennek semmi értelme nem lenne. Ha valaki nem megy át az átvilágításon, az nem azt jelenti, hogy veszélyes a magyarságra, sem azt, hogy terrorista.

Éppen ezért a Németh-féle LMP-s habverésnek sincs semmi értelme.

A helyzet épeszű megoldása tehát nem a duplabojkott, hanem az, hogy Németh Szilárd és társai legközelebb szépen elbattyognak a bizottságba és elvégzik a munkájukat, amiért a fizetésüket kapják az adófizetőktől.

Nem, nem vagyok naiv.

Tudom, hogy április 8-ig semmilyen épeszű megoldásra nincs remény.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.